• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Zimbru - Petrocub

14 mai 2022 de Victor Daghi

 

Zimbru - Petrocub

 

14 mai. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Stanislav LEU

Asistenți: Andrei BODEAN și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Piotr STOIANOV

 

Zimbru: 35.Denis VORNIC, 2.Cristian URSU, 5.Joao Pinto DIAS AMONA, 7.Armen HOVHANNISYAN, 10.Rachid BALDE, 15.Davit NALBANDYAN, 17.Tudor PAVALACHI, 19.Christos MITSIS, 22.Alexandru GĂU (c), 23.Samuel-Giani ZIMȚA, 27.Dumitru ROGAC

Rezerve: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 6.Vlad RĂILEANU, 9.Cristian DANI, 11.Olavio Fernandes DE PIHNO GOMES, 18.Gheorghe ANTON, 25.Nichita HOLODOV, 33.Daniel MUNTEAN

Antrenor: Michele BON

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mihail PLATICA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 8.Iaser ȚURCAN, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 77.Ruslan BÂNZARU, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, într-un meci al etapei a XXVIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă GRATIS de site-ul fmf.md.

 

În Divizia Națională, Petrocub și Zimbru s-au întâlnit până acum în 27 de meciuri.

 

Primul duel a avut loc pe 18 august 2001 și s-a încheiat fără goluri. De atunci, Petrocub a obținut 12 victorii, Zimbru – 7, iar alte 8 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei din Hîncești: 32-26.

 

În partidele directe din actualul sezon, Petrocub a obținut trei victorii.

 

Pe 20 august 2021, la Hîncești, Petrocub s-a impus cu 1-0, datorită golului marcat de Vladimir Ambros din penalty. Zimbru a jucat a doua repriză în 10 oameni, din teren fiind eliminat Eugeniu Cociuc pentru lovirea în plină figură a lui Mihail Platica.

 

Pe 17 octombrie 2021, la Chișinău, Petrocub s-a impus din nou cu 1-0 și iarăși Vladimir Ambros a înscris golul victoriei.

 

Cel mai recent duel direct a avut loc pe 18 martie 2022, la Hîncești. Echipa antrenată de Lilian Popescu a câștigat cu 5-1, iar golurile au fost marcate de Victor Bogaciuc, Mihail Platica, Corneliu Cotogoi, Marius Iosipoi, Iaser Țurcan, respectiv, Armen Hovhannisyan.

 

Petrocub a învins de 9 ori în ultimele 10 meciuri directe din campionat, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

 

Ultima dată Zimbru a învins Petrocubul în Divizia Națională 3,5 ani în urmă, pe 24 noiembrie 2018. Chișinăuienii s-au impus atunci cu 1-0, iar unicul gol a fost marcat de camerunezul Marius Obekop Bedzigui.

 

Cele două echipe au avut trei meciuri directe și în Cupa Moldovei. În optimile de finală ale sezonului 2015/16, Zimbru s-a impus cu 3-0, golurile fiind marcate de brazilienii Helio Monteiro și Alex Bruno-2. Iar dubla manșă din sferturile stagiunii 2019/20 a fost adjudecată de hînceșteni, 2-1 (Iaser Țurcan, Alexandru Bejan / Eugeniu Sidorenco) și 3-1 (Vladimir Ambros-penalty, Vadim Gulceac, Alexandru Bejan / Dan Pîsla). În acel sezon, Petrocub a cucerit trofeul, 5-3 la penalty în finala cu Sfîntul Gheorghe.

 

Încă o victorie (3-0) a fost obținută de Petrocub în fața Zimbrului în cadrul Cupei Federației 2020, în faza grupelor. Golurile au fost marcate de Eugeniu Rebenja, Sergiu Platica și Vadim Gulceac.

 

Zimbru a fost învinsă de CSF Bălți cu 1-0 în etapa a 27-a și, cu 27 de puncte, se situează pe locul 7 în clasament.

 

Echipa antrenată de Michele Bon urmează să joace un meci de baraj pentru păstrarea locului în Divizia Națională cu formația de pe locul 2 din Divizia A.

 

Formația chișinăuiană poate miza azi pe mijlocașul Alexandru Gău, care a fost suspendat în etapa trecută pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În schimb, fundașul portughez Ivan Buha este suspendat azi pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Petrocub a învins Dinamo-Auto cu 5-0 în etapa a 27-a și cu 61 de puncte, se situează pe locul 2 în clasament. La finalul meciului va avea loc ceremonia de premiere a formației din Hîncești cu medaliile de argint.

 

Echipa antrenată de Lilian Popescu a câștigat ultimele 4 meciuri din campionat.

 

Mijlocașul Sergiu Platica va putea juca în meciul de azi, după ce el a fost suspendat în etapa trecută pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Atacantul Vladimir Ambros, cu 16 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.