• Fii alături de Echipa Țării

Congresul UEFA

11 mai 2022 de Sandu Grecu
GALERIE

La Viena a avut loc astăzi cel de-al 46-lea Congres ordinar al UEFA. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de președintele Leonid Oleinicenco, secretarul general Nicolai Cebotari și directorul tehnic Serghei Butelschi.

 

Congresul UEFA a aprobat:

- Raportul Președintelui și Comitetului Executiv al UEFA și Raportul Administrației UEFA 2020/21.

- Rapoartele financiare 2020/21 și bugetul pentru procesul financiar 2022/23.

- Ratificarea noilor membri pentru Organele UEFA pentru Administrarea Justiției.

- Modificarea Statutului UEFA.

- Examinarea agendei Congresului FIFA.

- Alegerea membrilor europeni ai Consiliului FIFA.

- Acordarea calității de membru de onoare.

 

De asemenea, participanții au fost informați despre o creștere a programului de solidaritate și dezvoltare HatTrick VI, pentru care va fi alocată suma de 935 milioane de euro în următorul ciclu de patru ani, 2024-2028. Programul a sprijinit asociațiile membre UEFA în implementarea programelor de educație și dezvoltare, cum ar fi inițiative de bază pentru fete și băieți, programe de responsabilitate socială, educație pentru arbitraj și antrenori, precum și finanțarea infrastructurii de fotbal – ajutând la construirea de terenuri, stadioane, centre de antrenament și birouri centrale.

De la crearea sa în 2004, HatTrick a investit aproape 2,5 miliarde de euro în fotbalul european.

 

La Congres a fost prezentată o actualizare privind evoluția fotbalului feminin în Europa. UEFA a anunțat o creștere remarcabilă a jocului feminin, cu cifre record de prezență, cifre impresionante de vânzări de bilete și interes sporit din partea fanilor, sponsorilor și radiodifuzorilor deopotrivă, atât pentru ​​UEFA Women's Champions League, cât și pentru viitorul EURO Feminin, care se va disputa în Anglia, în perioada 6-31 iulie 2022.

 

Delegații au fost informați că meciurile turneului final al Campionatului European feminin vor fi difuzate în 195 de țări, prin intermediul a 63 de parteneri de difuzare, pentru a ajunge la o audiență globală estimată de peste 250 de milioane de oameni și că peste 396.000 de bilete au fost deja emise și achiziționate de fani din 95 de țări.

 

Următorul Congres UEFA va avea loc la Lisabona, Portugalia, pe 5 aprilie 2023.