• Поддержи национальную сборную

Fotbal feminin WU16. CSF Anenii Noi a devenit campioana Moldovei

07 mai 2022 de Maria Teeşanu

Echipa de junioare CSF Anenii Noi WU16 a devenit campioana Moldovei la fotbal feminin pentru prima dată în istorie! Formația din Anenii Noi a câștigat meciul decisiv cu FC Nistru-GTC, scor 2-0, adjudecându-și titlu cu 2 etape înainte de finalul campionatului. Golurile victoriei pentru Anenii Noi au fost înscrise de Corina Vasilachi în minutul 60 și 67.

Echipa antrenată de Cristina Musteață nu poate fi ajunsă în clasament de formația Nistru-GTC, deoarece ambele mai au de jucat numai câte o partidă, iar în ultima etapă vor obține victorii tehnice.

 

"Am muncit foarte mult pentru a obține această victorie. Sunt mândră de elevele mele, iar după partida de ieri m-am convins de acest lucru încă o dată. Multe fete joacă și la echipa mare, lucru ce ne-a oferit un avantaj",

a declarat pentru pagina fmf.md, antrenorul echipei CSF Anenii Noi, Cristina Musteață.

Federația Moldovenească de Fotbal adresează sincere felicitări formației CSF Anenii Noi cu prilejul performanței înregistrate şi îi urează un parcurs cât mai reușit în continuare.

                                                                                        Clasamentul la zi

 

Vă prezentăm lotul echipei CSF Anenii Noi:
Taisia IPATI, Elena HERȚA, Adela CEBAN, Eva RAYENKO, Daria FRUNZĂ, Maria LESCINĂ, Natalia BURUIAN, Simona MELECA, Tatiana COLIBAȘ, Corina VASILACHI, Anatolia MUNTEANU, Nicoleta POLICARPOV, Carolina VINOCUROVA, Nicoleta GOJINEȚCHII 
Antrenor: Cristina MUSTEAȚĂ

Vă reamintim, că pentru partea a doua a campionatului la fotbal feminin, formația din Anenii Noi a legitimat-o pe Eva Raenko, portarul selecționatei WU17 a Ucrainei, care evoluează și pentru echipa de senioare a echipei Agarista.

Campionatului Moldovei U16 la fotbal feminin este organizat în premieră de către FMF alături de Liga feminină, o organizație nou-fondată, care are menirea de a realiza trecerea fotbalului feminin de la nivel amator la următoarea treaptă, cea de semi-profesionist.