• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. Sfîntul Gheorghe - Zimbru

30 apr 2022 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe - Zimbru

 

30 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru-2
Arbitru: Veaceslav BANARI

Asistenți: Denis OALĂ și Nicolae MACARI

Arbitri adiționali: Ghenadie SIDENCO și Ivan TUDOS

Al 4-lea oficial: Eugeniu STEFCIUC

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 10.Mihail GHECEV, 11.Jibril IBRAHIM, 13.Teodor LUNGU (c), 14.Dan PUȘCAȘ, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 17.Petru OJOG, 18.Yevhen SMIRNOV, 24.Cedric NGAH, 99.Calin CALAIDJOGLU

Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 3.Mihai ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 8.Alexandru OSIPOV, 22.Daniel LISU, 23.Ilie DAMAȘCAN, 32.Vadim PAIRELI, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 98.Alexandr BELOUSOV

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 2.Cristian URSU, 3.Ștefan BURGHIU (c), 7.Armen HOVHANNISYAN, 18.Gheorghe ANTON, 19.Christos MITSIS, 20.Beli MURIQI, 22.Alexandru GĂU, 23.Samuel-Giani ZIMȚA, 25.Nichita HOLODOV, 27.Dumitru ROGAC

Rezerve: 35.Denis VORNIC, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 6.Vlad RĂILEANU, 9.Cristian DANI, 11.Olavio Fernandes DE PIHNO GOMES, 14.Ivan BUHA, 15.Davit NALBANDYAN, 17.Tudor PAVALACHI

Antrenor: Michele BON

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XXVI-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru-2 din Chișinău va fi transmisă de platforma media divizianationala.tv.

 

Istoria confruntărilor directe dintre Sfîntul Gheorghe și Zimbru a început în anul 2009. În etapa a 2-a a sezonului 2009/10, Zimbru s-a impus cu 2-1 la Chișinău. Au marcat Oleg Andronic, Andrei Chirșul, respectiv Vadim Crîcimar. 

 

În primele 3 sezoane de Divizia Națională, Zimbru a câștigat toate cele 9 meciuri directe. 

 

Lucrurile s-au schimbat la revenirea grupării din Suruceni în elită, în 2017. ”Sfinții” s-au clasat în premieră mai sus decât Zimbru, pe locul 7. Însă prima victorie a echipei din provincie avea să vină în sezonul următor, 2018. Pe 27 mai, în etapa a 9-a, „sfinții” reușesc să bată Zimbru, în premieră, 1-0, la Suruceni. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Maxim. 

 

În actuala ediție cele două echipe s-au întâlnit de 3 ori. Două meciuri s-au încheiat la egalitate cu același scor, 1-1, iar într-o partidă s-a impus Sfîntul Gheorghe cu 1-0.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 27 noiembrie 2021, la Chișinău. Echipele s-au despărțit la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de către Okezie Ebenezer Prince, respectiv, Ilie Damașcan.

 

Bilanțul întâlnirilor directe: Zimbru – 11 victorii, 4 remize, Sfîntul Gheorghe – 11 victorii. Golaverajul 40-30 este favorabil Zimbrului. 

 

“Sfinții” au învins marți Milsami cu 2-0 și s-au calificat în finala Cupei Moldovei Moldtelecom, pentru al patrulea an consecutiv. 

 

În campionat, Sfîntul Gheorghe a fost învinsă cu 4-0 de Petrocub în etapa a 25-a și, cu 35 de puncte, se situează pe locul 4. Echipa antrenată de duetul de antrenori Nicolai Mandrîcenco - Stanislav Luca luptă pentru ultimul loc în Europa Conference League. Câștigarea Cupei sau locul 4 în campionat va asigura participarea echipei din Suruceni în cupele europene.

 

De partea cealaltă, Zimbru a fost învinsă de Milsami cu 3-0 și, cu 24 de puncte, se situează pe locul 7 în clasament.

 

Echipa antrenată de Michele Bon luptă pentru evitarea locului 7. În cazul în care nu vor reuși să-și îmbunătățească situația în clasament, “galben-verzii” vor juca un meci de baraj pentru păstrarea locului în Divizia Națională cu formația de pe locul 2 din Divizia A.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.