• Поддержи национальную сборную

LIVE 16:00. Dinamo-Auto - Sheriff

29 apr 2022 de Victor Daghi

 

Dinamo-Auto - Sheriff

 

29 aprilie. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto
Arbitru: Iurii COVTUN

Asistenți: Igor ZABULICA și Igor REABOCULI

Al 4-lea oficial: Stanislav LEU

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 2.Ion DANILOV, 6.Artiom BILINSCHII, 8.Vadim YAKOVLEV, 9.Octavian BULAT, 11.Nikita GUBIN, 14.Andrei BURSUC, 23.Vladislav BOICO, 24.Vladimir COVCENCO, 27.Andrei COJOCARI (c), 28.Vasil ANDONI

Rezerve: 1.Cristian APOSTOLACHI, 12.Stanislav IVANOV, 18.Maxim BLAJCHIN, 21.Nichita PICUS

Antrenor: Oleg BEJENAR

 

Sheriff: 40.Razak ABALORA, 3.Charles PETRO, 9.Adama TRAORE, 15.Gaby Junior KIKI, 16.Keston Anthony JULIEN, 18.Moussa KYABOU, 21.Edmund ADDO, 28.José Vitor RODRIGUES DA SILVA DOS SANTOS, 55.Gustavo Alfonso DULANTO SANGUINETTI (c), 77.Bruno Felipe SOUZA DA SILVA, 88. Cédric BADOLO

Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 33.Serghei PAȘCENCO, 2.Patrick KPOZO, 6.Stjepan RADELJIC, 7.Basit Abdul KHALID, 12.Abdoul Moumouni AMADOU DARANKOUN, 20.Boban NIKOLOV, 22.Regi LUSHKJA, 23.Danil ANKUDINOV, 42. Renan GUEDES BORGES, 99.Momo YANSANE

Antrenor: Victor MIHAILOV

 

Formațiile tiraspolene Dinamo-Auto și Sheriff se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în primul meci al etapei a XXVI-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Dinamo-Auto din Ternovca va fi transmisă GRATIS de site-ul nostru.

 

Cele două echipe au jucat până acum 29 de meciuri directe în Divizia Națională. Campioana Moldovei a obținut 26 de victorii în duelurile cu „automobiliștii”, iar celelalte 3 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil Sheriff-ului: 97-10. 

 

Campioana a câștigat în ultimele 17 partide directe cu Dinamo-Auto în campionat. Ultima dată Dinamo-Auto a obținut un punct într-un meci cu Sheriff pe 7 mai 2017. Atunci, în etapa a XXXI-a, cele două formații au remizat, scor 0-0, iar „automobiliștii” au ajutat astfel echipa Dacia în lupta pentru titlu. În acea ediție, 2016/17, Sheriff și Dacia au terminat campionatul la egalitate de puncte (câte 69), iar Sheriff a devenit campioană în urma Meciului de Aur, 1-1 în timpul regulamentar, 3-0 în urma loviturilor de departajare.

 

De asemenea, Dinamo-Auto și Sheriff au fost adversare în Cupa Moldovei.

 

În sferturile de finală ale sezonului 2019/20, Sheriff s-a impus în dubla manșă cu 1-0 și 5-0.

 

Iar cu trei zile în urmă, în semifinala ediției 2021/22, Sheriff a învins cu 3-2, iar golurile au fost marcate de Cedric Badolo-2, Jose Vitor Rodrigues Da Silva Dos Santos, respectiv, Octavian Bulat și Andrei Bursuc.

 

Pentru Dinamo-Auto meciul de azi va fi unul jubiliar, al 250-lea din Divizia Națională. “Automobiliștii” au câștigat în 74 de partide, au remizat în alte 50 și au fost învinși în 125 de meciuri. Golaveraj 287-465, 272 de puncte adunate și locul 17 în clasamentul all-time.

 

Echipa antrenată de Oleg Bejenar a fost eliminată marți din Cupa Moldovei Moldtelecom, iar mai devreme a fost învinsă cu 3-0 de CSF Bălți în etapa a 25-a și, cu 31 de puncte, se clasează pe locul 5.

 

Dinamo-Auto mai are șanse teoretice să se califice în Europa Conference League. Pentru aceasta formația tiraspoleană trebuie să termine campionatul pe locul 4 și să spere că “sfinții” nu vor cuceri Cupa Moldovei Moldtelecom.

 

Gazdele nu vor putea conta în meciul de azi pe doi jucători importanți, mijlocașul Maxim Mihaliov și fundașul Andrei Novicov, suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Sheriff poate deveni azi campioană, pentru a 20-a oară în istorie, în cazul în care câștigă la Ternovca.

 

Echipa antrenată de Victor Mihailov s-a calificat în finala Cupei Moldovei Moldtelecom, iar în etapa a 25-a nu a jucat, primind 3 puncte la “masa verde” din cauza excluderii echipei din Florești din Divizia Națională.

 

Datorită celor 3 goluri din victoria tehnică cu FC Florești, Sheriff a ajuns la 1576 de goluri în prima ligă, ceea ce reprezintă recordul de goluri marcate de vreo echipă în Divizia Națională.

 

Sheriff are cel mai bun atac (69 goluri marcate) și cea mai bună apărare din Divizia Națională (doar 7 goluri primite).

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.