• Support National Team

Federația Moldovenească de Fotbal, acord de colaborare cu Agenția Națională Antidoping

22 apr 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal și Agenția Națională Antidoping din Republica Moldova și-au consolidat relațiile de cooperare în domeniul privind combaterea dopajului prin semnarea unui acord de colaborare.

Evenimentul a avut loc la Casa Fotbalului din capitală, iar cei doi conducători de instituții, directorul Agenției Naționale Antidoping, Artiom Jucov și președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, au vorbit despre importanța parteneriatului. Acesta reprezintă un angajament ferm în direcția protejării integrității meciurilor și competițiilor sportive, prin implementarea soluțiilor care vor răspunde provocărilor cu care se confruntă fotbalul pe plan intern și internațional. 

Acordul semnat astăzi prevede un șir de acţiuni comune de prevenire a dopajului pentru sportivi și personalul asistent al sportivilor. Federația va asigura și va întreprinde măsurile necesare privind informarea sportivilor despre obligația acestora de a fi supuși controlului antidoping, iar Agenția se angajează să efectueze servicii de control antidoping a sportivilor în competiție și în afara lor, în conformitate cu planul național de testare și a cerințelor stabilite de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). 
 

Prezentul acord intră în vigoare la data semnării sale.

 

Unul dintre obiectivele principale ale FMF este protejarea integrității fotbalului. După cum se menționează în Statutul FMF, prin aderare la Statutul FIFA si UEFA, obiectivele noastre includ „prevenirea tuturor metodelor sau practicilor, cum ar fi corupția, dopajul sau manipularea meciurilor, care ar putea pune în pericol integritatea meciurilor, competițiilor, jucătorilor, oficialilor și membrilor, sau ar permite abuzuri în adresa FMF”.

 

La rândul său, Agenţia are misiunea de a asigura şi a sprijini elaborarea, promovarea şi implementarea politicilor în domeniul prevenirii şi combaterii la nivel naţional a fenomenului de dopaj, a încurajării practicării unui sport curat în vederea protejării sănătăţii sportivilor, a promovării şi susţinerii cercetărilor cu privire la fenomenul dopajului în sport, precum şi a elaborării reglementărilor specifice domeniilor sale de activitate, inclusiv ajustării lor la standardele şi normele internaţionale.