• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. Sfîntul Gheorghe - Petrocub

22 apr 2022 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe - Petrocub

 

22 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru-2
Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Andrei BODEAN și Victor LUCHIȚA

Arbitri adiționali: Roman JITARI și Ion BÎLEA

Al 4-lea oficial: Ghenadi LISIȚA

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 3.Mihai ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 7.Alexandr SUVOROV (c), 13.Teodor LUNGU, 14.Dan PUȘCAȘ, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 22.Daniel LISU, 32.Vadim PAIRELI, 88.Nicolai SOLODOVNICOV

Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 8.Alexandru OSIPOV, 10.Mihail GHECEV, 11.Jibril IBRAHIM, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 18.Yevhen SMIRNOV, 23.Ilie DAMAȘCAN, 24.Cedric NGAH, 99.Calin CALAIDJOGLU

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 12.Maxim IURCU, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 77.Ruslan BÂNZARU

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XXV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru-2 din Chișinău va fi transmisă de platforma media divizianationala.tv.

 

Petrocub și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit pentru prima dată în Divizia A. Primul meci direct, disputat pe 23 august 2014, la Suruceni, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Dan Vasilov, Alexandru Railean-2, respectiv, Vladimir Ambros, Dan Taras și Mihail Lobco.

 

În returul de la Hîncești avea să fie 1-1. Vladimir Ambros a deschis scorul în min. 30, din penalty, iar Oleg Lupușor a egalat în min. 47 pentru “sfinți”.

 

În Divizia Națională, cele două grupări au reușit să adune 17 meciuri directe. Petrocub are 10 victorii la activ, iar „sfinții” – 4. Alte 3 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 33-13 pentru Petrocub. 

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 21 noiembrie 2021, în etapa a XVIII-a. La stadionul din Hîncești, echipele s-au despărțit la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Serghei Svinarenco (autogol), respectiv, Victor Stînă.

 

Până la meciul din 21 noiembrie 2021, clubul din Hîncești a câștigat 7 partide directe din Divizia Națională. Ultima dată “sfinții” au câștigat de la Petrocub în campionat mai mult de 2,5 ani în urmă, mai exact pe 18 august 2019. Atunci echipa lui Serghei Cebotari a învins la Hîncești cu 2-0, datorită “dublei” reușite de Vadim Cemîrtan.

 

Cele două rivale au jucat și finala Cupei Moldovei 2020, câștigată în premieră de Petrocub, la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a rămas 0-0. 

 

În schimb, Sfîntul Gheorghe Suruceni a învins cu 2-0 formația din Hîncești în finala turneului Cupa Federației 2020. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Alexandr Suvorov.

 

Sfîntul Gheorghe a remizat în etapa trecută cu CSF Bălți (0-0) și, cu 35 de puncte, se situează pe locul 4.

 

“Sfinții” sunt neînvinși de 3 etape (2 victorii și o remiză) și nu au mai încasat gol de 280 de minute!

 

Datorită remizei de la Bălți, Sfîntul Gheorghe a adunat al 277-lea punct în Divizia Națională și a urcat o treaptă în clasamentul all-time al primei ligi moldovenești, întrecând echipa Academia Chișinău.

 

De partea cealaltă, Petrocub a învins Milsami cu 1-0 în etapa a 24-a și, cu 52 de puncte, se situează pe locul 2 în clasament.

 

În cazul în care echipa antrenată de Lilian Popescu va câștiga meciul de azi, Petrocub își va asigura locul 2 în Divizia Națională. Iar dacă formația din Hîncești nu va câștiga jocul de azi, atunci Sheriff va deveni campioană națională.

 

Atacantul Vladimir Ambros, cu 12 goluri, a căzut pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, după ce Sergiu Istrati de la Milsami a înscris ieri un gol în poarta Zimbrului și a ajuns la 13 reușite în actualul sezon.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.