• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 18:00. Petrocub - Milsami

17 apr 2022 de Victor Daghi

 

Petrocub - Milsami

 

17 aprilie. Hîncești, stadionul orășenesc
Arbitru: Stanislav LEU

Asistenți: Vadim ROȘCA și Vitalii TERZI

Al 4-lea oficial: Dumitru MUNTEAN

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 12.Maxim IURCU, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 77.Ruslan BÂNZARU, 93.Constantin SANDU

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 8.Gheorghe ANDRONIC, 14.Vadim DIJINARI, 16.Alexandru ANTONIUC, 18.Petru RACU, 19.Dan PÎSLA, 22.Sergiu ISTRATI, 23.Vadim BOLOHAN (c), 24.Eugen ZASAVIȚCHI, 27.Ștefan EFROS, 98.Igor LAMBARSCHI

Rezerve: 31.Victor BUGA, 7.Nichita IURAȘCO, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 15.Sergiu NAZAR, 84.Igor BONDARENCO

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Petrocub Hîncești și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în ultimul meci al etapei a XXIV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Hîncești va fi transmisă de platforma media divizianationala.tv.

 

În eșalonul superior, cele două echipe au jucat până acum în 23 de partide directe. 9 dintre ele s-au încheiat cu victoria celor de la Milsami, iar în 7 a triumfat Petrocub. Alte 7 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil pentru "vulturii roșii": 31-28.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de trei ori.

 

Pe 25 iulie 2021, la Orhei, meciul s-a încheiat cu victoria formației antrenate de Serghei Dubrovin cu 2-1. Golurile au fost marcate de Jacques Onana (autogol), Radu Gînsari, respectiv, Vadim Gulceac.

 

Pe 17 septembrie 2021, la Hîncești, a fost consemnat un rezultat de egalitate, 1-1. Sergiu Istrati a deschis scorul în minutul 68, iar Vladimir Ambros a marcat golul egalizator 8 minute mai târziu.

 

În ultimul duel direct, jucat la Orhei, pe 5 noiembrie 2021, s-a impus Petrocub cu 3-1. Golurile au fost marcate de Mihail Platica, Vladimir Ambros, Vadim Gulceac, respectiv, Sergiu Nazar.

 

În Cupa Moldovei, Milsami și Petrocub s-au intâlnit de 3 ori.

 

În semifinalele ediției 2017/18, Milsami s-a impus în prelungiri cu 2-1. Au marcat Igor Bugaev (13), Maxim Antoniuc (120), respectiv, Vladimir Ambros (19-penalty). În acel an, orheienii și-au adjudecat trofeul competiției.

 

Alte două partide au avut loc în sferturile de finală ale stagiunii 2018/19. Milsami a câștigat primul meci cu 2-0 (marcatori Vasile Jardan și Mikhail Platika) și a cedat în retur cu 1-0 (Melachio), calificându-se în semifinală.

 

De asemenea, ambele formații s-au duelat la Cupa Federației 2020. Petrocub s-a impus cu un categoric 6-0. Vadim Gulceac și-a trecut în cont un hat-trick, iar celelalte goluri au fost marcate de Sergiu Platică, Ilie Damașcan și Alexandru Cebaniuc.

 

Petrocub a fost eliminată de Sheriff (0-4) din Cupa Moldovei Moldtelecom.

 

În Divizia Națională, formația din Hîncești a fost învinsă de Sheriff cu 1-0 și cu 49 de puncte, se situează pe locul 2 în clasament.

 

Astfel, echipa antrenată de Lilian Popescu a intrerupt seria pozitivă alcătuită din 7 meciuri fără înfrângeri.

 

Astăzi va fi interesant să urmărim duelul celor mai buni golgheteri ai Diviziei Naționale, Vladimir Ambros contra lui Sergiu Istrati. Ambii au înscris câte 12 goluri și conduc în clasamentul golgheterilor. Mihail Platica are în activ 10 goluri, în timp ce ucraineanul Artem Fedorov - 6.

 

De partea cealaltă Milsami a învins Zimbru cu 3-0, calificându-se în semifinalele Cupei Moldovei Moldtelecom. Echipa antrenată de Serghei Dubrovin va găzdui Sfîntul Gheorghe, pe 26 aprilie.

 

În schimb, în Divizia Națională, formația din Orhei a fost învinsă în ultimele 3 meciuri și cu 43 de puncte, se clasează pe locul 3.

 

Mijlocașul Gheorghe Andronic are drept de joc în meciul de azi, după ce a fost suspendat în partida cu CSF Bălți (0-2) din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

În același timp, mijlocașii Alexandru Dedov și Vitus Amougui sunt suspendați pentru meciul de la Hîncești, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.