• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. CSF Bălți – Sfîntul Gheorghe

17 apr 2022 de Victor Daghi

 

CSF Bălți – Sfîntul Gheorghe

 

17 aprilie. Bălți, stadionul Municipal
Arbitru: Denis IVLEV

Asistenți: Sergiu BOGDAN și Alexandru CIOCHINĂ

Arbitri adiționali: Roman JITARI și Igor BOȘCA

Al 4-lea oficial: Victor LUCHIȚA

 

CSF Bălți: 22.Victor STRAISTARI, 2.Valeriu GAIU, 3.Welington Matsukichi DA SILVA TAIRA, 5.Alvaro BELY MEDINA, 7.Nichita MOȚPAN (c), 8.Andrei RUSNAC, 10.Zotsara RANDRIAMBOLOLONA, 11.Daniel DANU, 20.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 55.Anatolie PREPELIȚĂ, 95.Ivan VOROPAI

Rezerve: 1.Iulian-Sebastian AGACHI, 4.David CEMSCHI, 14.Serhii MOLOCHKO, 17.Serghei MIȘCOV, 18.Piotr GHERMAN, 19.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 21.Oleg PLATNIUC, 23.Denis FURTUNA, 27.Ruben Marcelo GOMEZ GARCIA

Antrenor: Serghei CEBOTARI

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA (c), 8.Alexandru OSIPOV, 10.Mihail GHECEV, 11.Jibril IBRAHIM, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 18.Yevhen SMIRNOV, 22.Daniel LISU, 23.Ilie DAMAȘCAN, 24.Cedric NGAH, 32.Vadim PAIRELI

Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 3.Mihai ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 7.Alexandr SUVOROV, 14.Dan PUȘCAȘ, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 98.Alexandr BELOUSOV, 99.Calin CALAIDJOGLU

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

CSF Bălți și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XXIV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Municipal din Bălți va fi transmisă de platforma media divizianationala.tv.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de trei ori.

 

Pe 25 iulie 2021, în etapa a 3-a, meciul jucat la stadionul Zimbru-2 s-a terminat la egalitate, 1-1. Ucraineanul Serhii Molochko a deschis scorul în minutul 9, iar nigerianul Maxmillian Ihekuna a egalat la unu în minutul 24. CSF Bălți a irosit o ocazie bună de a înscrie golul victoriei în minutul 26, când argentinianul Alvaro Bely Medina a ratat un penalty.

 

Pe 17 septembrie 2021, la Bălți, s-au impus “sfinții” cu 2-1. Golurile au fost marcate de Victor Stînă, Ilie Damașcan, respectiv, Denis Furtuna, din penalty. 

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 5 noiembrie 2021, la stadionul Zimbru-2 din Chișinău. Din nou s-a impus echipa din Suruceni, cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Eugeniu Slivca.

 

“Sfinții” și bălțenii s-au mai întâlnit, pe 13 februarie 2021, într-un meci amical. Echipa din Suruceni a câștigat atunci partida cu 1-0, iar unicul gol a fost marcat de ucraineanul Ivan Bobko.

 

CSF Bălți a pierdut dramatic, în urma loviturulor de departajare, meciul cu Dinamo-Auto din sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom (scor general 7-8).

 

Datorită victoriei cu Milsami (2-0) din ultima etapă, CSF Bălți a intrerupt seria negativă alcătuită din 7 înfrângeri consecutive în campionat. Formația bălțeană, cu 26 de puncte, se situează pe locul 6 în clasament.

 

Bălțenii au urcat 3 trepte în clasamentul all-time al Diviziei Naționale, întrecând echipele Ciuhur Ocnița (24 puncte), Haiducul-Sporting Hîncești (25 p.) și FC Florești (26 p.) și se situează pe locul 41.

 

Pentru antrenorul Serghei Cebotari meciul cu “sfinții” este unul special, deoarece el a activat timp de 3,5 ani la formația din Suruceni, reușind să devină vicecampion național și să cucerească Cupa și Supercupa Moldovei Moldtelecom.

 

Fundașul Anatolie Prepeliță poate juca în meciul de azi, după ce a fost suspendat în partida cu Milsami pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În schimb, mijlocașul Petru Neagu este suspendat pentru partida de la Bălți, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe s-a calificat în semifinalele Cupei Moldovei Moldtelecom din oficiu, datorită excluderii echipei din Florești din toate competițiile sub egida FMF. În penultimul act al competiției “sfinții” vor juca, pe 26 aprilie, în deplasare cu Milsami Orhei.

 

În Divizia Națională, Sfîntul Gheorghe a învins în etapa trecută Dinamo-Auto cu 4-0 și, cu 34 de puncte, se situează pe locul 4.

 

Victoria cu dinamoviștii s-a dovedit a fi a 75-a pentru “sfinți” în Divizia Națională, în 237 de partide jucate.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.