• Support National Team

Futsal (Naționale)

Futsal. Președintele Parlamentului, Igor Grosu i-a felicitat pe jucători direct la vestiare, după calificarea în faza a doua a Campionatului Mondial!

08 apr 2022 de Sandu Grecu
GALERIE

La meciul Moldova – Estonia contând pentru preliminariile Campionatului Mondial de futsal au fost prezente mai multe personalități din lumea politicului moldovenesc, cum ar fi președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp și chiar președintele Legislativului, Igor Grosu. Oaspeții de onoare au savurat din plin calificarea naționalei noastre în etapa secundă a Campionatului Mondial, dar și jocul tricolorilor, care i-a încântat pe spectatorii prezenți în tribunele Futsal Arena din Ciorescu.

 

”Sincer, sunt prima dată la futsal. Trebuie să compensez și la Naționala de fotbal mare. Îmi place! E o atmosferă extraordinară. Îmi place arena, e extraordinară. Așa infrastructură trebuie utilizată la maxim”, a declarat prteședintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu pentru FMF.md.

 

În altă ordine de idei, președintele Legislativului a acceptat să vorbească și despre o eventuală construcție a unui stadion național.

”Am discutat pe acest subiect și cu Aleksander Ceferin, și cu colegii de aici (Federația Moldovenească de Fotbal – n.r.). Trebuie să găsim o soluție, inclusiv cu ajutorul partenerilor și să construim ceva al nostru. Asta este obligațiunea noastră și trebuie să avem infrastructură proprie”, a spus Igor Grosu pentru FMF.md.

 

Referindu-se la fotbal în general, speakerul Parlamentului a declarat:

”Nu prea am timp de Champions League. Astăzi a fost o excepție. A insistat un coleg să venim și s-a meritat... Nu am o echipă preferată. Îmi place să privesc meciurile frumoase. Dacă meciul e frumos, mă captivează și eu privesc.”

 

La finalul meciului Moldova – Estonia 2-0, Igor Grosu însoțit de președintele FMF, Leonid Oleinicenco au intrat la vestiare, unde i-au felicitat pe tricolori cu frumoasa calificare în faza a doua a Campionatului Mondial de futsal. 

 

Președintele Legislativului a avut și o adresare către jucători:

”Pentru mine a fost un spectacol extraordinar! Vă mulțumesc! Sunteți ageri ca ardeii. Nu știu cine vă energizează, dar ați fost extraordinari. Ați dominat și ați avut atâtea ocazii, că scorul trebuia să fie de 3 ori mai mare. Felicitările mele, faceți un lucru extraordinar! Bravo!”