• Поддержи национальную сборную

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

UEFA Playmakers. Politica de protecție a copilului în fotbal

04 apr 2022 de Ion Buga
GALERIE

La seminarul organizat pe 1 aprilie în cadrul proiectului UEFA Playmakers a avut loc cel de-al doilea training de instruire al reprezentanților centrelor #Playmakers (27 de centre din toată Republica Moldova).

 

UEFA își dorește ca fotbalul european să fie un mediu sigur, pozitiv și captivant pentru oricine, indiferent de vârstă, sex, etnie, statut social, religie, capacități sau nivel de implicare. Acest lucru este dublu important când sunt vizați copiii, având în vedere vulnerabilitatea lor. UEFA își asumă pe deplin sporirea nivelului de protecție a copilului în sport și, în special, în fotbal.

 

Svetlana Patraș, coordonatorul Proiectului Fotbal sigur pentru copii din Moldova, și Victor Mardari, asistent al coordonatorului, s-a referit în detalii la Politica de protecție a copilului în fotbal, în cadrul proiectului dat. Cu scopul de a răspunde particularităților individuale ale fiecărei fete prin crearea unui mediu sigur care să le stimuleze dezvoltarea fizică, psihologică și socială.

 

UEFA, în calitate de organ de conducere al fotbalului european, și-a axat strategia sa 2019-2024 pe respectarea standardelor înalte de protecție a drepturilor copilului în fotbal. Această strategie se bazează pe patru piloni: fotbal – mai întâi de toate, încredere, competiție sportivă și prosperitate.

 

Siguranța în sport se referă la prevenirea oricărei forme prin care copilul poate fi afectat negativ – emoțional, verbal, fizic sau sexual – în cadrul spațiilor în care face sport de performanță sau recreațional.

 

Politicile de protecție sunt extrem de importante și de necesare, întrucât vizează protejarea copiilor și a tinerilor care fac sport, apără integritatea organizațiilor sportive și promovează valorile sportului. Pe data de 15 aprilie 2021, FMF a aprobat Politica de protecție a copilului (FMF).

 

Antrenori, părinții interesați de Politica de protecție a copilului pot afla mai multe informații AICI

Foto: Aurelia CIOBANU