• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 15:00. Dinamo-Auto - Zimbru

03 apr 2022 de Victor Daghi

 

Dinamo-Auto - Zimbru

 

3 aprilie. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto
Arbitru: Daniel LUCA

Asistenți: Victor LUCHIȚA și Alexandru SAJIN

Al 4-lea oficial: Igor BOȘCA

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Andrei NOVICOV, 5.Igor CHIPERI, 6.Artiom BILINSCHII, 9.Octavian BULAT, 19.Maxim MIHALIOV (c), 21.Nichita PICUS, 22.Marin CĂRUNTU, 24.Vladimir COVCENCO, 27.Andrei COJOCARI, 29.Evgheni PLEȘCO

Rezerve: 1.Cristian APOSTOLACHI, 2.Ion DANILOV, 10.Vadim CEMÎRTAN, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Maxim BLAJCHIN, 23.Vladislav BOICO, 28.Vasil ANDONI

Antrenor: Oleg BEJENAR

 

Zimbru: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 3.Ștefan BURGHIU (c), 7.Armen HOVHANNISYAN, 8.Fahd EL BAHJA, 10.Rachid BALDE,14.Ivan BUHA, 18.Gheorghe ANTON, 19.Christos MITSIS, 20.Beli MURIQI, 23.Samuel-Giani ZIMȚA, 30.Alexandru BEJAN

Rezerve: 35.Denis VORNIC, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 6.Vlad RĂILEANU, 9.Cristian DANI, 11.Olavio Fernandes DE PIHNO GOMES, 15.Davit NALBANDYAN, 17.Tudor PAVALACHI, 22.Alexandru GĂU, 25.Nichita HOLODOV, 27.Dumitru ROGAC

Antrenor: Michele BON

 

Dinamo-Auto Tiraspol și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în primul meci al etapei a XXII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Dinamo-Auto din Ternovca va fi transmisă GRATIS de platforma media divizianationala.tv.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 29 de ori în Divizia Națională.

 

Primul duel a avut loc pe 31 august 2013, la Chișinău, când a fost consemnată o remiză albă.

 

În total, "galben-verzii" au câștigat 11 meciuri directe, dinamoviștii - 6, iar alte 12 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil chișinăuienilor: 38-29.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de trei ori. Pe 2 iulie 2021, la stadionul Zimbru, chișinăuienii s-au impus cu 3-0, datorită golurilor marcate de Eugeniu Sidorenco, Alexei Ciopa și autogolului lui Valeriu Gaiu.

 

Iar pe 26 august 2021, la Ternovca, a fost consemnată o remiză, 3-3. Golurile au fost marcate de Artem Fedorov-2, Alexei Ciopa (autogol), respectiv, Eugeniu Sidorenco, Andrei Cojocari și Okezie Ebenezer Prince.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 22 octombrie 2021, la Chișinău. Dinamoviștii s-au impus cu 2-1, datorită golurilor marcate de Abdula Genaev și Maxim Mihaliov, din penalty. Pentru chișinăuieni a înscris Eugeniu Cociuc, din penalty.

 

 Zimbru și Dinamo-Auto au jucat și în Cupa Moldovei. Dacă în 2014 și 2017, Zimbru se impunea cu 1-0 și 4-0, atunci semifinala din 2018 a fost una plină de dramatism. Învingătoarea s-a decis la penalty-uri, după ce în timpul regulamentar și în prelungiri nu s-au marcat goluri. Dinamo-Auto a fost foarte aproape de o calificare în premieră în finala competiției, după ce jucătorii de la Zimbru au ratat primele 3 lovituri de pedeapsă. Până la urmă, echipa chișinăuiană a câștigat cu scorul de 5-4.

 

Dinamoviștii au avut un început de an foarte bun sub conducerea noului antrenor, Oleg Bejenari. Mai întâi, formația din Tiraspol a smuls un punct în confruntarea cu vicecampioana Moldovei, Petrocub (0-0), iar în etapa trecută a învins în deplasare Milsami cu un neverosimil 5-2! Dinamo-Auto, cu 27 de puncte, ocupă locul 5 în clasament, aflându-se la doar un punct în spatele formației Sfîntul Gheorghe.

 

De partea cealaltă, Zimbru a susținut în etapa trecută al 900-lea meci din Divizia Națională, ceea ce este un record pentru fotbalul moldovenesc. În meciul jubiliar cu Petrocub, formația chișinăuiană a fost învinsă cu 5-1 și, cu 19 puncte, continuă să ocupe locul 7 în clasament.

 

În pauza provocată de meciurile echipelor naționale, Zimbru a susținut 2 meciuri amicale, 0-3 cu Petrolul Ploiești și 0-2 cu Dinamo București.