• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala a ajuns în Kazahstan

27 mar 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Tricolorii au ajuns în seara zilei de duminică în capitala Kazahstanului, orașul Nur-Sultan. Zborul din Chișinău a durat 4 ore și 45 de minute, iar la aterizare, cu sprijinul autorităților kazahe, în urma demersurilor FMF, echipa a beneficiat de o procedură simplificată de tranzit.

 

Delegația noastră este cazată la hotelul Sheraton, situat în inima orașului Nur-Sultan.

 

Kazahstanul a întâlnit echipa noastră cu o vreme relativ rece, -2 grade Celsius și cu precipitații sub formă de ninsoare. 

 

Mâine, de la ora 16:00, este planificat antrenamentul oficial al echipei noastre pe Astana Arena, iar înainte de ședința tehnică va fi organizată conferința de presă a Naționalei noastre cu participarea selecționerului Serghei Cleșcenco și a mijlocașului Vadim Rața. Declarațiile reprezentanților Naționalei noastre și detalii despre antrenamentul tricolorilor veți găsi pe site-ul nostru. 

 

Pentru ziua de mâine jucătorii noștri au programate ședințe teoretice și de recuperare.

 

În partida tur din cadrul play-out-ului Ligii Națiunilor, jucată la stadionul Zimbru, kazahii au învins cu 2-1. Returul este programat pe 29 martie, ora 17:00, la Astana Arena din Nur-Sultan și va fi transmis în direct de posturile de televiziune Prime (cu comentariu în limba română) și Canal 3 (în limba rusă), doar pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Dacă vor câștiga barajul cu Kazahstanul, tricolorii își vor păstra locul în Liga C a Ligii Națiunilor, ediția 2022/23, urmând să joace într-o grupă cu Slovacia, Belarus și Azerbaidjan. În cazul unui eșec, Naționala noastră va retrograda în Liga D, unde va juca cu Liechtenstein, Andorra și Letonia.

 

Foto: Victor OREHOV