• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 14:00. Milsami – Dinamo-Auto

18 mar 2022 de Victor Daghi

 

 

Milsami - Dinamo-Auto

 

18 martie. Vadul lui Vodă, stadionul CPSM
Arbitru: Ghenadie SIDENCO

Asistenți: Artur MACOVEI și Tudor BOLOGA

Al 4-lea oficial: Dumitru MUNTEAN

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 8.Gheorghe ANDRONIC, 9.Petru RACU, 10.Alexandru DEDOV, 14.Vadim DIJINARI, 16.Alexandru ANTONIUC, 20.Vitus AMOUGUI, 22.Sergiu ISTRATI, 23.Vadim BOLOHAN (c), 24.Eugen ZASAVIȚCHI, 84.Igor BONDARENCO

Rezerve: 31.Victor BUGA, 7.Nichita IURAȘCO, 15.Sergiu NAZAR, 18.Ștefan EFROS, 19.Dan PÎSLA, 98.Igor LAMBARSCHI

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Andrei NOVICOV, 5.Igor CHIPERI, 6.Artiom BILINSCHII, 9.Octavian BULAT, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Nichita PICUS, 22.Marin CĂRUNTU, 24.Vladimir COVCENCO, 27.Andrei COJOCARI, 29.Evgheni PLEȘCO

Rezerve: 1.Cristian APOSTOLACHI, 2.Ion DANILOV, 10.Vadim CEMÎRTAN, 18.Maxim BLAJCHIN, 23.Vladislav BOICO, 28.Vasil ANDONI

Antrenor: Oleg BEJENAR

 

Milsami Orhei și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, în primul meci al etapei a XXI-a a Diviziei Naționale. Partida de la centrul de pregătire al selecționatelor naționale din Vadul lui Vodă va fi transmisă GRATIS de platforma media divizianationala.tv.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.

 

Cele două formații au jucat primul lor meci direct în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2012/13, iar Milsami s-a impus cu 3-1. Tot în cadrul acestei competiții, „vulturii roșii” au mai câștigat un duel cu dinamoviștii, scor 3-0, în sferturile ediției 2015/16. 

 

Restul meciurilor directe (28) au fost în Divizia Națională. În total, Milsami a adunat 18 victorii, Dinamo-Auto - 6, iar alte patru meciuri s-au terminat nedecis. Golaverajul este de partea “vulturilor roșii”: 59-21. 

 

În stagiunea actuală, echipele s-a întâlnit de două ori și în ambele cazuti s-au impus orheienii.

 

Pe 21 august 2021, în etapa a 7-a, la Orhei, gazdele s-au impus cu 4-1, golurile fiind marcate de Artiom Puntus-3, Sergiu Nazar, respectiv, Artem Fedorov.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 17 octombrie 2021, la Ternovca, iar orheienii s-au impus greu, cu 3-1, golul victoriei fiind marcat de Sergiu Istrati în ultimul sfert de oră. Scorul a fost deschis de Alexandru Antoniuc, din penalty, Maxim Mihaliov a egalat la unu în minutul 69, iar Sergiu Israti și-a trecut în cont o “dublă”.

 

Milsami a învins surprinzător campioana Sheriff cu 1-0, în etapa trecută, pentru prima dată în ultimii 3 ani! Formația antrenată de Serghei Dubrovin, cu 43 de puncte, se situează pe locul 3 în clasament, fiind la egalitate cu FC Petrocub (locul 2).

 

Datorită golului marcat în poarta lui Giorgos Athanasiadis, atacantul Sergiu Istrati a ajuns la cota 12 în acest sezon, egalându-l pe Vladimir Ambros în topul clasamentului golgheterilor.

 

De partea cealaltă, dinamoviștii au smuls un punct în confruntarea cu vicecampioana Moldovei (0-0) și continuă să ocupe locul 5 în clasament, cu 24 de puncte.