• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Echipa Națională a început pregătirile pentru meciurile amicale din ianuarie

15 ian 2022 de Victor Daghi

 

Tricolorii au fost convocați astăzi la Centrul de pregătire al selecționatelor din Vadul lui Vodă și în această dimineață ei au efectuat primul test anti-Covid înaintea meciurilor amicale cu Uganda (18 ianuarie) și Coreea de Sud (21 ianuarie).

 

Tot astăzi, fotbaliștii noștri au programată o ședință tehnică și un antrenament.

 

Din lotul lărgit al naționalei anunțat anterior vor lipsi atacanții Artiom Puntus (FK Kukesi, Albania) și Ion Nicolaescu (Maccabi Petah Tikva, Israel), care nu au fost lăsați de cluburile sale, iar Vladimir Ambros (FC Petrocub) a anunțat antrenorul principal că renunță la convocare din cauza problemelor personale. În schimb, a fost convocat atacantul Danu Spătaru (Ararat-Armenia). Alți 4 jucători, Stanislav Namașco (Keshla, Azerbaidjan), Mihail Caimacov (Slaven Belupo, Croația), Virgiliu Postolachi (Mouscron, Belgia) și Denis Marandici (NK Celje, Slovenia) se vor alătura echipei deja duminică, în Turcia.

 

Cantonamentul din Turcia constituie o etapă de pregătire pentru Naționala Moldovei către barajul cu Kazahstan (24 și 29 martie), care va decide în ce ligă va juca Moldova în Liga Națiunilor, ediția 2022/23. În cazul unui succes, tricolorii își vor menține locul în Liga C și vor juca în grupa 3, alături de Slovacia, Belarus și Azerbaidjan. Iar dacă vor ceda în dubla manșă cu kazahii, tricolorii vor retrograda în Liga D, acolo unde vor evolua în grupa D1 cu Liechtentstein, Andorra și Letonia.