• Поддержи национальную сборную

Sportul Chișinău și Didi Junior Iași au triumfat la Dacia Winter Cup

13 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

Turneul internațional pentru copii - Dacia Winter Cup - a continuat în acest week-end cu noi meciuri la alte două categorii de vârste.

 

Câștigătoare printre echipele alcătuite cu jucători născuți în 2011 a devenit Sportul 1 Chișinău, care a trecut în finală de Cernomoreț Odesa (Ucraina), scor 2-1. Pe locul 3 s-a clasat Steaua Magică Iași (România), care a dispus în finala mică la penalty-uri, scor general 3-2, de Atletic Strășeni.


Cel mai bun portar a fost ales Alexandr Zadonskii (Cernomoreț Odesa), iar Laur Rusu (Atletic Strășeni) s-a ales cu premiul pentru cel mai frumos "Save goalkeeper". Cel mai bun golgheter a devenit Cristi Bulmaga (Sportul 1 Chișinău), iar cel mai bun jucător a fost desemnat Iustin Stan (Steaua Magică Iași). De asemenea, cu un premiu special pentru "Cel mai pozitiv jucător" - tricoul lui Zlatan Ibrahimovic cu semnătura sa - s-a ales Sacha Saj Susanu (Dacia Buiucani Chișinău).

 

La 2013, Didi Junior Iași (România) s-a impus în meciul decisiv cu Mold Progres Chișinău, scor 6-2. Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Zimbru Chișinău.


Cel mai bun portar a devenit Gabriel Butnaru (Zimbru Chișinău), cel mai bun golgheter - a devenit Alex Știrbu  (Mold Progress), iar cel mai bun jucător a fost desemnat Mihai Onofrei (Didi Junior Iași).


Dacia Winter Cup se va încheia cu turneul pentru echipele 2010 și 2015 în perioada 17-19 decembrie.

 

Competiția este organizată de Dacia Buiucani și Tudor Bejan, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal.

 

La cel mai tare turneu internațional pentru copii al iernii - Dacia Winter Cup - participă circa 1500 de copii de la 96 de echipe din 3 țări, Moldova, România și Ucraina. 

 Sportul Chișinău, câștigătoare la 2011

Foto: https://www.facebook.com/fcdaciabuiucani