• Support National Team

Turnee pentru copii

Dacia Winter Cup și-a desemnat primele campioane

06 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

FC Cahul-2005 și Academia Viitorul Chișinău sunt primele câștigătoare ale turneului internațional pentru copii - Dacia Winter Cup. 

 

FC Cahul-2005 a triumfat la categoria de vârstă 2012, învingând în finală, la penalty-uri, scor general 3-2, echipa CSF Bălți. Pe locul 3 s-a clasat Dasschool Chișinău, care a trecut în finala mică de Krivbas Krivoi Rog (Ucraina), scor 4-2.

 

Cel mai bun portar a devenit Iurii Lisik (Krivbas), cel mai pozitiv jucător Rolan Pascari (CSF Bălți), cel mai bun golgheter a devenit Dani Dadu (Dasschool), iar cel mai bun jucător a fost desemnat Evgheni Fiodorov (FC Cahul-2005).

 

La 2014, Academia Viitorul Chișinău s-a impus în meciul decisiv cu Sportul Chișinău, scor 3-1. Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Dacia Buiucani Chișinău, după victoria din partida cu Vulkan Vulcănești, scor 5-1.

 

Cel mai bun portar a devenit Dan Bologan (Dacia Buiucani), cel mai util jucător Renat Hadjigani (Vulkan ), cel mai bun golgheter a devenit Valentin Șușu (Sportul), iar cel mai bun jucător a fost desemnat Carol Culea (Academia Viitorul ).

 

Turneul pentru echipele 2011 și 2013 va avea loc în zilele de 10-12 decembrie, iar cel pentru echipele 2010 și 2015 este programat în perioada 17-19 decembrie.

 

Competiția este organizată de CSCT Buiucani, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal, la inițiativa lui Tudor Bejan.

 

La cel mai tare turneu internațional pentru copii al iernii - Dacia Winter Cup - participa circa 1500 de copii de la 96 de echipe din 3 țări, Moldova, România și Ucraina. 

Foto: facebook.com/MayCupMoldova