• Поддержи национальную сборную

Festival fotbalistic dedicat copiilor cu cerințe educaționale speciale

03 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, Special Olympics Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal, în colaborare cu Asociația Obștească Sunshine, au organizat o adevărată sărbătoare pentru 50 de familii cu copii cu cerințe educaționale speciale. La evenimentul de la Complexul Sportiv "Futsal Arena FMF" din comuna Ciorescu au participat peste 100 de persoane.


Timp de o oră, copiii alături de părinții lor, îndrumați de antrenorii Special Olympics Moldova, au participat la diferite sesiuni practice și activități distractive, cu elemente de fotbal. La final, fiecare familie a primit mai multe cadouri. Sponsorul evenimentului TransAutoGaz a donat seturi sportive, printre care covorașe de yoga, espander și benzi elastice. De asemenea, FMF a oferit familiilor mingi și inventar fotbalistic.

 

La eveniment au participat președintele Special Olympics Moldova, Alexandra Danilenco, președintele Sunshine Ala Burlaca, Anatolie Cojocari și Cristina Braga, manageri proiecte Grassroots FMF. 

 

Ulterior, 11 familii, care au format selecționata de fotbal a persoanelor cu dizabilități mintale din R. Moldova, s-au deplasat la Vadul lui Vodă, unde pentru prima în istorie timp de 2 zile vor desfășura un cantonament în vederea pregătirii pentru competițiile internaționale. Lecțiile teoretice și practice sunt desfășurate de antrenorii, Anatolie Cojocari și Dinu Carp.