• Support National Team

Fotbal de Plajă (Naționale)

Nicolae Ignat - autorul celui mai frumos gol al anului în fotbalul pe plajă!

06 noi 2021 de Ion Buga
GALERIE

Golul lui Nicolae Ignat, marcat împotriva Estoniei din finala calificărilor europene, Divizia B, a fost desemnat Golul anului în fotbalul pe plajă. El a adunat cele mai multe voturi în urma sondajului efectuat de forul mondial de profil.

 

Premiul a fost înmânat președintelui FMF, Leonid Oleinicenco, în cadrul Galei Fotbalului pe Plajă - Beach Soccer Stars 2021, care a avut loc astăzi la Dubai, Emiratele Arabe Unite.

 

Fotbalistul naționalei Moldovei a devansat alți nouă candidați la această nominalizare: Biermann (Germania), Adriele (Brazilia), María Soto (Spania), Shishin (Rusia), Morán (Paraguay), Silveira (SUA), Akaguma (Japonia), Paporotniy (Rusia) și Diatta (Senegal).

 

Este o premieră când un moldovean câștigă un premiu la gala organizată de Federația Internațională de fotbal pe plajă (BSWW). 

 

Tot în cadrul Galei, Federația Moldovenească de Fotbal a fost prin cele trei finaliste la categoria Evenimentul anului în fotbalul pe plajă. Vă reamintim, în vara acestui an, Moldova a găzduit cu succes, la Arena din parcul La Izvor al capitalei, calificările europene la fotbal pe plajă, Divizia B.

 

Cel mai bun jucător al anului a fost ales japonezul Ozu, iar cea mai bună jucătoare - britanica Molly Clark. Antrenorul anului a devenit Mikhail Likhachev, selecționerul Rusiei, noua campioana mondială la fotbal pe plajă.