• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Piotr Cristioglo, la 70 de ani!

28 oct 2021 de Ion Buga

Piotr Cristioglo, antrenor la Liceul Sportiv din oraşul Comrat și al echipei Umutluc, secretar general al Federației de Fotbal din UTA Găgăuzia a împlinit onorabila vârstă de 70 de ani. 


Cu acest prilej deosebit, în sudul țării este organizat un turneu cu participarea echipelor de juniori U16, FC Cahul-2005, Umutluc Comrat, Real Succes Chișinău și ȘS Drăsliceni. 

 

O delegație a Federației Moldovenești de Fotbal, în frunte cu președintele de onoare, Pavel Cebanu, s-a deplasat astăzi la Comrat pentru a-l felicita pe Piotr Cristioglo.


Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului viață lungă, sănătate din belșug, bucurii de la cei dragi și mult succes în realizarea obiectivelor stabilite pentru prosperarea fotbalului moldovenesc! 

 

Piotr Cristioglo s-a născut pe 26 octombrie 1951 în satul Chirsova, municipiul Comrat. Este discipol al cunoscuţilor antrenori Efim Popandopulo şi Alexandru Cormilţev. În ultimele patru decenii a activat în calitate de antrenor de fotbal la echipele Bugeac Comrat, Maiak Chirsova şi Fotbal Club Congaz. Printre discipolii săi se numără Veaceslav Posmac, Serghei Chirnev, Alexandru Todorov, Dumitru Cîlcic, Nicolae Uzun, Dumitru Costanda.

 

Pe 27 februarie 2015, la cel de-al XIII-lea Congres al FMF, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc, i-a fost decernat „Ordinul de Merit” al FMF.