• Support National Team

Masculin (Competiții)

AMOLIGA Nations Cup. Moldova va găzdui un turneu internațional la socca

17 oct 2021 de Ion Buga

Socca Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal, sub egida International Socca Federation (ISF), vor organiza în perioada 22-24 octombrie turneul internațional de elită AMOLIGA Nations Cup 2021. La competiție vor participa 4 selecționate europene de top la mini-fotbal (socca): Rusia - campioana mondială în exercițiu, Franța - în top 3 cele mai bune echipe naționale din lume conform ratingului Socca, România - una dintre cele mai puternice echipe naționale din Europa, și Moldova, semifinalistă la ultima ediție a Campionatului Mondial.

 

Acest turneu constituie o etapă de pregătire pentru evenimentul principal de anul viitor - Campionatul Mondial din Mexic / 2022 #Get Ready For Cozumel.  

 

Partidele din cadrul AMOLIGA Nations Cup se vor desfășura pe stadionul de ultimă generație din Chișinău - Arena de fotbal pe plajă din parcul La Izvor al capitalei. Vara aceasta, stadionul din Chișinău a găzduit cu succes calificările Campionatului European de fotbal pe plajă, Divizia B. Arena este acum gata să găzduiască meciuri de mini-fotbal, după ce zilele trecute au fost finalizate lucrările de instalare a gazonului artificial.

 

Meciurile din grupă (fiecare cu fiecare) vor avea loc pe 22 octombrie (2 meciuri seara) și 23 octombrie (2 meciuri dimineața și 2 meciuri seara). Finala mică și finala mare se vor disputa duminică, 24 octombrie.

 

Toate duelurile vor fi transmise în direct la TV și online. Unul dintre partenerii informaționali ai AMOLIGA Nations Cup este postul rus - Match TV. 

 

„Amoliga din această toamnă se extinde cu un turneu mare, la care vor participa echipe europene de top. Acesta va fi o repetiție generală pentru Socca Moldova înainte de 2022. În aprilie, echipa noastră va juca în Mexic la Campionatul Mondial cu cele mai bune echipe de pe planetă. Iar la toamnă, noi așteptăm cele mai puternice 16 echipe naționale. Va fi un turneu unic în amploarea sa, deoarece vom găzdui echipe de pe diferite continente - vorbim despre Cupa Intercontinentală”, 

a declarat directorul executiv al Socca Moldova, Sergiu Ursul.