• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia A. Rezultatele meciurilor jucate astăzi în etapa a X-a

15 oct 2021 de Victor Daghi

În etapa a zecea din Divizia A, astăzi s-au disputat primele patru meciuri. Surpriza etapei s-a produs la Joma Arena din Chișinău, unde Dacia Buiucani a învins cu un neverosimil 5-0 lidera Spartanii. Echipa din Selemet se află la prima înfrângere din actuala stagiune.

De eșecul “spartanilor” a profitat Sporting Trestieni, care a obținut a șasea victorie consecutivă în campionat și, cu 24 de puncte, din nou a preluat conducerea în clasament. Jucătorul nigerian de doar 18 ani, Mohammed Abubakar Haruna, a înscris în poarta formației Iskra unicul gol al partidei, aducând 3 puncte pentru FC Sucleia.

FCM Ungheni o conducea cu 2-0 pe Victoria la mijlocul primei reprize, însă formația antrenată de Alexandr Novicov a avut puterea să egaleze la doi. Unul dintre golurile gazdelor a fost marcat de Nicolai Porojniuc, care continuă să conducă în clasamentul golgheterilor, cu 8 reușite. De partea cealaltă o “dublă” și-a trecut în cont atacantul de 39 de ani, Ghenadie Orbu. Este interesant că fostul atacant al Daciei a înscris al cincilea său gol din actuala stagiune și al 112-lea din Divizia A, egalându-l astfel în fruntea clasamentului all-time al golgheterilor din eșalonul secund, pe Veaceslav Untilă!

 

Vă prezentăm rezultatele partidelor și marcatorii golurilor: 

FCM Ungheni – FC Victoria Chișinău 2-2 (Nicolai Porojniuc 19, Pavel Proca 22 / Ghenadie Orbu 32, 82, ambele din penalty)

FC Sucleia – Iskra Rîbnița 1-0 (Mohammed Abubakar Haruna 24)

Sheriff-2 Tiraspol – FC Sporting Trestieni 0-1 (Alexandr Cristioglo 53)

CS Dacia Buiucani Chișinău – CSF Spartanii Selemet 5-0 (Ion Postica 23, Ilie Botnari 28, Andrei Rusnac 61-penalty, Alex Gutium 71, Vasile Bîtlan 90)

  

                                                                                                Clasamentul la zi

 

Transmisiunile în direct ale tuturor meciurilor Diviziei A 2021/22 și rezumatele video sunt accesibile pe site-ul Eleven Sports

 

Pentru mâine, 16 octombrie, sunt programate ultimele două meciuri ale etapei a X-a: CS Real Succes Chișinău – FC Cahul-2005, FC Speranța Drochia – FC Olimp Comrat. Ambele partide vor începe la ora 15:00.  

 

CS Dacia Buiucani a învins cu 5-0 formația Spartanii. Foto: CSCT Buiucani