• Fii alături de Echipa Țării

FIFA a lansat mascota oficială a Cupei Mondiale Feminine U-17

15 oct 2021 de Maria Teeşanu

De Ziua Internațională a Fetelor, care a fost celebrată pe 11 octombrie, FIFA a dezvăluit mascota Cupei Mondiale Feminine FIFA U-17, “leoaica asiatică”, cunoscută sub numele de Ibha, pentru a marca exact un an până la începerea turneului. 
 

Reprezentând „Nari Shakti”, sau puterea femeilor, Ibha este o leoaică asiatică puternică, jucăușă și fermecătoare, care își propune să inspire și să încurajeze femeile și fetele folosind munca în echipă, reziliența, bunătatea și împuternicirea celorlalți.

Despre lansarea noului simbol al turneului, coordonatorul de fotbal feminin FIFA, Sarai Bareman a spus:

„Ibha este un personaj cu adevărat incitant și inspirat, unul cu care tinerii fani din India și din întreaga lume se vor distra, bucura și interacționa în timpul Cupei Mondiale Feminine FIFA U-17 din India, anul viitor. 2022 urmează să fie un an extrem de semnificativ pentru fotbalul feminin, cu viitoarele vedete ale jocului pregătite să-și prezinte abilitățile în India - cu doar nouă luni înainte de începerea Cupei Mondiale Feminine FIFA din Australia și Noua Zeelandă în 2023. Prin intermediul Cupei Mondiale Feminine FIFA U-17, Ibha va juca un rol important în implicarea cu fanii, precum și în încurajarea și inspirarea mai multor femei și fete din India și nu numai, pentru a participa, dar și pentru a juca fotbal". 

Pe lângă semnificația din spatele numelui ei, care se traduce aproximativ în Khasi (limba oficială a poporului Khasi, India) ca „una cu o bună viziune sau judecată”, Ibha dorește, de asemenea, să încurajeze fetele din India și din întreaga lume să ia decizii corecte și să-și atingă potențialul maxim


"Lansarea mascotei oficiale Ibha este încă o etapă semnificativă realizată pe drumul găzduirii Cupei Mondiale Feminine FIFA U-17 India 2022. Ibha simbolizează curajul și puterea, care sunt calitățile de bază ale fiecărei femei, în timp ce întruchipează și vibrația și spiritul vizionar al turneului",

a adăugat președintele Comitetului Organizatoric Local, Praful Patel

Următoarea ediție a Cupei Mondiale Feminine FIFA U-17 va avea loc în India în perioada 11-30 octombrie 2022.