• Support National Team

Masculin (Naționale)

LIVE 21:45. Moldova - Danemarca

09 oct 2021 de Victor Daghi

LIVE – TV PRIME

 

Moldova - Danemarca

 

9 octombrie. Chișinău. Stadionul Zimbru

 

Arbitru: Joao Pedro SILVA PINHEIRO

Asistenți: Tiago José PEREIRA COSTA și Bruno Miguel ALVES JESUS

Al 4-lea oficial: Cláudio Filipe RUIVO PEREIRA

Arbitrul asistent video (VAR): Luís Miguel BRANCO GODINHO

Asistentul arbitrului asistent video (VAR): Hugo Filipe FERREIRA C. MOREIRA MIGUEL (toți, Portugalia)

 

Moldova: 23.Cristian AVRAM, 4.Igor ARMAȘ, 5.Veaceslav POSMAC, 7.Artur IONIȚA, 9.Ion NICOLAESCU, 11.Radu GÎNSARI, 14.Denis MARANDICI, 15.Ion JARDAN, 16.Marius IOSIPOI, 19.Mihail GHECEV, 22.Vadim RAȚA

Rezerve: 1.Stanislav NAMAȘCO, 12.Dumitru CELEADNIC, 2.Ioan-Călin REVENCO, 3.Vadim BOLOHAN, 6.Maxim POTÎRNICHE, 8.Danu SPĂTARU, 10.Eugeniu COCIUC, 13.Victor BOGACIUC, 17.Artiom PUNTUS, 18.Cristian DROS, 21.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Roberto BORDIN

 

DANEMARCA: 1.Kasper SCHMEICHEL, 4.Simon KJAER, 5.Joakim MAEHLE, 6.Andreas CHRISTENSEN, 8.Thomas DELANEY, 11.Andreas SKOV OLSEN, 14.Mikkel DAMSGAARD, 15.Christian NORGAARD, 18.Daniel WASS, 20.Yussuf POULSEN, 23.Pierre-Emile HOJBJERG

Rezerve: 16.Jesper HANSEN, 22.Frederik RONNOW, 2.Joachim ANDERSEN, 3.Jannik VESTERGAARD, 7.Mathias JENSEN, 9.Mohamed DARAMY, 10.Jacob BRUUN LARSEN, 12.Kasper DOLBERG, 13.Rasmus KRISTENSEN, 17.Jens STRYGER, 19.Jonas WIND, 21.Andreas Evald CORNELIUS

Antrenor: Kasper HJULMAND

 

Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi al șaptelea meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2022. Adversara noastră este selecționata din Danemarca. Partida, care se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, va începe la ora 21:45 și va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Prime (cu comentariu în limba română) și Canal 3 (în limba rusă), doar pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Meciul se va disputa cu spectatori, iar numărul acestora în tribune va constitui 50% din capacitatea arenei. Procurarea biletelor este posibilă doar online pe site-ul bilete.fmf.md.
 

Reguli de acces pe stadion

 

Meciul Moldova – Danemarca va fi arbitrat de către portughezul Joao Pedro SILVA PINHEIRO (33 de ani), arbitru FIFA din 2016. El va fi ajutat de asistenții Tiago José PEREIRA COSTA, Bruno Miguel ALVES JESUS, al patrulea oficial Cláudio Filipe RUIVO PEREIRA, arbitrul asistent video (VAR) Luís Miguel BRANCO GODINHO, asistentul arbitrului asistent video Hugo Filipe FERREIRA C. MOREIRA MIGUEL (toți, Portugalia). Observator de arbitri UEFA a fost delegat Sergey ZUEV din Rusia, iar delegat UEFA – Kurt ZUPPINGER din Elveția.

 

Meciul cu Danemarca va fi cu numărul 256 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 47 victorii, 60 egalități și 148 de înfrângeri. Golaveraj: 196-425. 

 

Ion Nicolaescu poate bifa partida cu numărul 20 în tricoul Naționalei Moldovei! În același timp, Artiom Puntus poate debuta azi pentru tricolori.

 

Moldova a jucat până acum o singură dată cu danezii:

28.03.2021 Danemarca - Moldova 8-0 prel. CM-2022

 

La echipa noastră, apărătorul Oleg Reabciuk nu are drept de joc, pentru cumul de cartonașe galbene. Mijlocașul Sergiu Platica este inapt, din cauza unei accidentări. În schimb, selecționerul Roberto Bordin poate apela azi la serviciile mijlocașului Artur Ionița, care a fost suspendat la meciul trecut cu Insulele Feroe.

 

În clasamentul grupei F conduce Danemarca, cu 18 puncte. Urmează Scoția (11 p.), Israel (10), Austria (7), Insulele Feroe (4) și Moldova (1).

 

Danemarca a fost una dintre marile surprize de la EURO 2020, fiind eliminată în semifinale de Anglia, scor 1-2. La debutul la EURO, Danemarca, alături de întreaga lume, a trăit mari emoții, în finalul primei reprize a meciului cu Finlanda, când Christian Eriksen a suferit un stop cardio-respirator pe gazon, a fost resuscitat pe gazon și transportat la spital. Partida a fost suspendată, dar reluată ulterior, iar intensitatea momentului i-a afectat fără dubii pe danezi, care au cedat în fața Finlandei cu 0-1.

Danemarca a pierdut și al doilea joc de la EURO, 1-2 cu Belgia, după ce a condus cu 1-0, iar șansele de calificare în optimi păreau compromise.

Totuși, a venit runda a treia a fazei grupelor, când Danemarca a învins fără drept de apel Rusia, 4-1, rezultat care i-a asigurat, datorită golaverajului care a contat în clasamentul în trei, danezii, rușii și finlandezii având câte trei puncte, calificarea în optimi.

În optimi, Danemarca a întâlnit Țara Galilor, selecționată care, deși are în componență jucători ca Aaron Ramsey sau Gareth Bale, n-a avut nicio șansă. Selecționata lui Kasper Hjulmand s-a impus cu un categoric 4-0, cu un Kasper Dolberg în zi mare, autor al unei ”duble”, și a mers în sferturi.

Pentru un loc în semifinale, Danemarca a întâlnit Cehia, formație care reușise să producă surpriza în optimi și să elimine Olanda. Confruntarea părea că stă sub semnul echilibrului, însă Danemarca a reușit să deschidă rapid scorul, prin Thomas Delaney, și chiar să își dubleze avantajul până la pauză, datorită reușitei lui Kasper Dolberg. Cehii au reușit să reducă diferența în minutul 49, prin Patrik Schick, însă 2-1 avea să rămână rezultatul și în momentul ultimului fluier de la Baku.

Anglia a învins Danemarca în semifinale dintr-o lovitură de pedeapsă controversată, în minutul 102. Sterling a pătruns din flancul drept și a căzut în careu, după un presupus contact cu Maehle. Faza a fost verificată în camera VAR, dar decizia inițială, cea de penalty, nu a fost schimbată. Harry Kane a ratat inițial lovitura de pedeapsă, dar a fost atent pe urmărire.

La finalul meciului cu englezii, danezii nu au mai rezistat, copleșiți peste măsură de presiunea ultimelor săptămâni. Nordicii au plâns pe gazonul de pe Wembley. Joakim Maehle a fost cel mai afectat jucător, după fluierul final.

 

Citește…

ULTIMUL ANTRENAMENT AL NAȚIONALEI ÎNAINTEA MECIULUI CU DANEMARCA

CONFERINȚA DE PRESĂ DINAINTEA MECIULUI MOLDOVA - DANEMARCA. ROBERTO BORDIN ȘI CRISTIAN AVRAM

NAȚIONALA ÎN PREGĂTIRI PENTRU MECIURILE DIN OCTOMBRIE

BILETE LA MECIUL MOLDOVA - DANEMARCA. REGULI DE ACCES LA STADION

LOTUL NAȚIONALEI PENTRU MECIURILE DIN PRELIMINARIILE CAMPIONATULUI MONDIAL 2022