• Support National Team

Summitul UEFA GROW. Noi perspective de dezvoltare pentru fotbalul moldovenesc

13 sep 2021 de Ion Buga

Federația Moldovenească de Fotbal împreună cu UEFA organizează între 13 și 15 septembrie summitul UEFA GROW, în cadrul căruia vor fi puse în discuție aspecte care vizează asigurarea asistenței pentru implementarea Strategiei FMF în regiunile țării, precum și inițiative pentru dezvoltarea competițiilor interne. 

 

Adunarea se va concentra pe punerea în aplicare a planului strategic, prin colaborarea cu părțile interesate, în special a asociațiilor regionale și a cluburilor, prin dezvoltarea de programe, în scopul de a merge mai departe spre obiectivele strategice identificate.  

 

La eveniment, alături de echipa FMF, vor participa experți UEFA și conducători ai asociațiilor de fotbal din Ucraina, Estonia, Azerbaidjan, Lituania și Kazahstan. Timp de trei zile, participanții la adunare vor face un schimb de opiniii cu privire la rolul și importanța implicării regiunilor în dezvoltarea și implementarea unei strategii de dezvoltare fotbalistică. De asemenea, se va discuta despre beneficiile dezvoltării calității competițiilor în colaborare cu cluburile de fotbal.

 

Se va pune accent pe dezbateri, exemple de inovație și cele mai bune practici din alte țări. Oficialii vor contribui la identificarea unor soluții și abordări creative, care vor facilita o colaborare viitoare de succes.

 

Vă reamintim programul UEFA Grow oferă o serie de servicii strategice de dezvoltare pentru a ajuta cele 55 de asociații naționale din Europa să-și îndeplinească potențialul de creștere, pe teren și în afara acestuia. Cu suportul forului european, echipa FMF a lucrat la elaborarea planului strategic 2020-2024. Încă de la început în acest proces au fost implicați un număr mare de specialiști din diferite domenii ale fotbalului. Acest plan strategic a încapsulat, de asemenea, loturi pe baza practicilor altor asociații naționale și a fost determinat de numărul de studii, inclusiv de UEFA GROW Research, realizat în 2019.  

 

Crearea planului strategic al FMF este un pas foarte important pentru viitorul fotbalului nostru, pentru dezvoltarea strategică și sistematică a fotbalului în Moldova.