• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova debutează joi, 9 septembrie, la Campionatul European din Portugalia

07 sep 2021 de Sandu Grecu

În perioada 8-12 septembrie, la Figueira da Foz, Portugalia, se va desfășura turneul final al Campionatului European la fotbal pe plajă - Euro Beach Soccer League. La competiție va participa și Naționala Moldovei, care va evolua în Divizia B alături de alte 7 formații. Pentru a se califica în elita fotbalului pe plajă european, Moldova trebuie să câștige turneul din Portugalia. 

 

Reprezentativa Moldovei face parte din grupa a 2-a, alături de Estonia, Cehia și Suedia. Pe două din aceste echipe, Naționala noastră le-a învins la turneul din luna august, desfășurat la Chișinău. Pe estonieni i-am bătut chiar în finala etapei preliminare a Europeanului, 4-1, iar pe cehi, cu 5-2 în semifinale. 

 

Programul meciurilor Naționalei Moldovei:

9 septembrie. Suedia - MOLDOVA. Ora 11.15

10 septembrie. MOLDOVA - Cehia. Ora 11.15

11 septembrie. MOLDOVA - Estonia. Ora 11.15

 

Pentru a se califica în finală, echipa noastră trebuie să se claseze pe primul loc în grupă. Meciul final se va disputa pe 12 septembrie. 

 

                                                                         Lotul Naționalei Moldovei:

 

Vă reamintim că anul acesta, în premieră, Naționala Moldovei a devenit campioana Diviziei B a turneului preliminar Euro Beach Soccer League. Competiția s-a desfășurat în luna august curent pe Arena de plajă din parcul La Izvor al capitalei.