• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Euro Beach Soccer League Moldova 2021. Totalurile competiției

02 aug 2021 de Ion Buga
GALERIE

 

Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, etapa calificărilor, s-a încheiat cu triumful Naționalei Moldovei! Timp de 5 zile, superba arenă din Parcul La Izvor al capitalei țării noastre a găzduit 26 de meciuri, în care s-au marcat 151 de goluri. În total, la turneul Euro Beach Soccer League Moldova 2021 au participat 11 selecționate europene și 152 de jucători.

 

Campioana competiției a câștigat toate meciurile disputate în care a înscris 18 goluri. Golgheterii Moldovei au devenit Andrei Negara și Grigore Cojocari, care au înscris câte 5 goluri. De altfel, Negara s-a ales și cu un premiu individual valoros - Cel mai bun jucător al turneului. Distincția i-a fost înmânată de către Joan Cusco, președintele Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă (Beach Soccer Worldwide). Un alt lider al naționalei noastre, Ruslan Istrati a fost desemnat Cel mai bun portar

 

Cehul Lukáš Trampota a devenit cel mai bun golgheter al întrecerii, cu 7 reușite.

 

La ceremonia de premiere au mai participat președintele FMF, Leonid Oleinicenco, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, Eduard Crețu și directorul general Cricova, Denis Șova.

 

Clasamentul final al Campionatului European de fotbal pe plajă, Divizia B, etapa calificărilor, se prezintă astfel:

1. Moldova 
2. Estonia
3. Kazahstan 
4. Cehia
5. Grecia 
6. Slovacia
7. Lituania
8. Bulgaria 
9. România
10. Suedia
11. Norvegia

 

Moldova, Estonia, Kazahstan, Cehia, Grecia, Slovacia și Lituania, alături de Turcia (ultima clasată din calificările Diviziei A) vor evolua la turneul final de promovare în eșalonul superior, care va avea loc în stațiunea Figuiera Da Foz (Portugalia) în perioada 9-12 septembrie. Ele vor fi repartizate în 2 grupe. Pe plaja lusitană va fi stabilită campioana Diviziei B (faza finală), care va obține dreptul de a promova în Divizia A, elita europeană a fotbalului pe plajă. 

Foto: Vadim CATANAT