• Support National Team

Open Fun Football Schools

Festival fotbalistic OFFS

12 aug 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE


La Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă, a avut loc un eveniment inedit, la care au participat circa 100 de copii, inclusiv copilași cu necesități speciale.
 

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au fost prezenți Nicolae Cebotari, Secretar General FMF, Natalia Gaidibaidi, Șef adjunct al Direcției management strategic a IGP al Ministerului Afacerilor Interne și Anders Levinsen, directorul Cross Cultures Project Association.

 

Proiectul Cross Cultures Project Association/Open Fun Football Schools presupune practicarea jocurilor vesele şi implementarea conceptului pedagogic al fotbalului distractiv „Fun – Football - Concept” drept un mijloc eficient de promovare a procesului democratic, păcii, stabilității, coeziunii sociale, stabilirii relațiilor de prietenie şi a colaborării sportive. Totodată, proiectul dat este un instrument efectiv pentru implementarea incluziunii sociale a copiilor cu necisități speciale în țara noastră.

 

În timpul evenimentului copiii au participat la cele mai diverse activități sportive, adaptate vârstei și capacităților individuale. Fiecare copil s-a distrat de minune, a primit plăcere de la practicarea sportului și s-a simțit parte a echipei. De asemenea, copiii au avut un program artistic.

 

Programul special Sport + Școală + Poliție face parte din cadrul Proiectului Open Fun Football Schools (Școlile deschise al fotbalului distractiv) și este implementat în țară noastră de către Federația Moldovenească în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliție din 2015, sub conducerea organizației neguvernamentale Cross Culture Project Association, din orașul Copenhaga, Danemarca. Sport + Școală + Poliție formează percepția de bază că măsurile eficiente de prevenire a criminalității nu sunt doar o chestiune a poliției.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către Svetlana Patraș, Coordonator proiectului CCPA/OFFS Moldova, Victor Mardari și Iuliana Romanenco, asistenți al coordonatorului CCPA/OFFS Moldova, Natalia Ceban, inspector federal la fotbal feminin, Iana Pogarevici, Tatiana Cunceva, Sergiu Toma, Cornel Baran și Vitalie Sula, instructori OFFS Moldova și Aliona Dragomirițcaia, Șef al SSM a DOP a INSP al IGP.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.