• Support National Team

Igor Popov, la 40 de ani

02 aug 2021 de Maria Teeşanu

Igor Popov, membrul Comitetului UEFA pentru Statutul Jucătorului, UEFA venue director și match manager FMF împlinește astăzi frumoasa vârstă de 40 de ani!

Cu ocazia jubileului, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, fericire alături de familie, prosperitate și realizări deosebite în continuare!

De 20 de ani, Igor Popov activează la Federația Moldovenească de Fotbal, în calitate de Manager TMS și este responsabil de organizarea meciurilor de pe teren propriu ale echipei Naționale. 

În timp, Igor Popov, în calitate de angajat al FMF, a obținut încrederea UEFA și FIFA și continuă să fie delegat la meciurile din cadrul competițiilor internaționale de anvergură.
În 2012, 2016 și 2021 a activat la turneele finale ale Campionatelor Europene.

 

În ultimii 10 ani, în calitate de tutore al UEFA, a activat la mai multe meciuri internaționale din cadrul grupelor Europa League și Champions League.

Un capitol aparte îl constituie prestația impecabilă la Liga Campionilor, la care a fost delegat de UEFA în calitate de Venue Director la mai multe partide precum: meciul Crvena Zvezda (Serbia) – Tottenham (Anglia), desfășurat pe 6 noiembrie pe stadionul „Rajko Mitić” din Belgrad, partida Steaua Bucureşti (România) – Manchester City (Anglia), meci disputat pe 16 august, la stadionul “Naţional Arena” din oraşul Bucureşti și la jocul Dinamo Kiev (Ucraina) – Ajax (Olanda), ce a avut loc pe 28 august pe stadionul „Olimpiiskiy” din oraşul Kiev.

În 2017 Igor Popov a lucrat în calitate de coodonator de meciuri la turneul final al Campionatului Mondial U-20, care a fost găzduit de Coreea de Sud în perioada 20 mai - 11 iunie. El a deservit în total 9 meciuri din faza grupelor și faza play-off.

 

În prezent, Igor Popov se află în Japonia, la Jocurile Olimpice, unde a fost cooptat de organizatori în calitate de FIFA Competition Coordinator a turneului de fotbal.