• Support National Team

Fotbal de Plajă (Naționale)

11 țări vor participa la Campionatul European la fotbal pe plajă, Divizia B

25 iul 2021 de Ion Buga

Schimbări în Campionatul European de fotbal plajă - Euro Beach Soccer League, Divizia B! Din cauza restricțiilor internaționale de călătorie, Danemarca nu va face deplasarea în țara noastră pentru participarea la competiția programată între 28 iulie - 1 august. Astfel, la turneul de la Chișinău vor evolua 11 selecționate, care sunt repartizate în 3 grupe:

 

Grupa A: Moldova, Bulgaria, Slovacia
Grupa B: Grecia, Kazahstan, Lituania, Suedia
Grupa C: Cehia, România, Estonia, Norvegia


Vă prezentăm calendarul actualizat al meciurilor:
28 iulie: România - Estonia (ora 12:00), Kazahstan - Lituania (13:15), Norvegia - Cehia (16:00), Suedia - Grecia (17:15), Slovacia - Moldova (18:30)

 

29 iulie: România - Norvegia (ora 12:00), Kazahstan - Suedia (13:15), Bulgaria - Slovacia (14:30), Cehia - Estonia (16:00), Grecia - Lituania (17:15)


30 iulie: Estonia - Norvegia (ora 12:00), Lituania - Suedia (13:15), Cehia - România (16:00), Grecia - Kazahstan (17:15), Moldova - Bulgaria (18:30)


Câștigătoarele grupelor și cea mai bine clasată echipă de pe locul doi vor lupta pentru desemnarea campioanei turneului de la Chișinău. De asemenea, în paralel, vor fi organizate și mini-turneele pentru locurile 5-8 și 9-12. Faza play-off și finalele sunt programate în zilele de 31 iulie și 1 august.

 

Primele 7 naționale în clasamentul final se vor califica la turneul de promovare în eșalonul superior, care va avea loc în stațiunea Figuiera Da Foz (Portugalia) în perioada 9-12 septembrie. Doar campioana va obține dreptul de a promova în Divizia A, elita europeană a fotbalului pe plajă.

 

Organizarea Campionatului European la fotbal pe plajă constituie o înaltă apreciere si o încurajare directă a activității forului fotbalistic moldovenesc, în special datorită investițiilor în infrastructura sportivă. Arena de fotbal pe plajă din Parcul La Izvor din Chișinău este primul stadion de acest gen din Republica Moldova. El a fost construit de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. Arena de fotbal pe plajă are o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori. 

Sub tribune se află 4 vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaționale, o cameră de prim ajutor, facilități sanitare pentru spectatori (bărbați și femei), săli de administrare a stadionului, săli tehnice și spații pentru depozitare echipament sportiv.  

 

Intrarea pentru spectatori va fi liberă, dar numărul acestora în tribune va constitui 50% din capacitatea arenei.