• Поддержи национальную сборную

DANIELE GROSU, JUNIORUL DE LA CALCIO PADOVA: ”VREAU SĂ DEVIN INIESTA AL MOLDOVEI!”

22 iul 2021 de Vlad Dumitrașcu

Școala italiană de fotbal s-a remarcat întotdeauna prin fotbaliști defensivi extraordinari. Daniele Grosu, apărătorul moldovean de la Padova, poate deveni un jucător cu renume. Chiar dacă este născut în Italia, acesta are origini moldovenești și, la fel ca alți semeni de-ai săi, își dorește să joace pentru Naționala Moldovei, țară, din care provin părinții lor.

 

Daniele Grosu s-a născut pe 20 noiembrie 2005 la Padova, Italia. Pasiunea pentru fotbal a apărut de când era mic copil. Deja de la 3 ani nu se despărțea deloc de minge și găsea mereu loc și timp pentru a se juca cu ea, ceea ce îi impresiona pe toți oamenii din jurul său.

 

La vârsta de 4 ani și jumătate, părinții l-au înscris la Academia clubului de fotbal din Padova. Astfel a început parcursul lui Daniele în lumea fotbalului.

 

„Am avut mari emoții când am fost chemat să joc cu cei mai mari, însă am reușit să-mi stăpânesc emoțiile și am demonstrat ceea ce pot”, își amintește Daniele Grosu despre debutul său la echipa de juniori a Academiei.

 

An de an, tânărul jucător a câștigat încrederea antrenorilor de la Padova, iar la vârsta de 11 ani deja evolua în campionatul „Giovanissimi Professionisti”.

 

În prezent, Daniele Grosu evoluează pentru Calcio Padova U17, dar pe parcursul sezonului se antrenează și cu Primavera (a doua echipă a clubului).

 

„Da, este greu, dar deja parcă nu simt asta, deoarece mi-am format un regim: antrenament, meci și școală, nu mă gândesc la altceva și lucrez zi de zi pentru a obține rezultate”, a declarat Daniele Grosu pentru fmf.md.

 

Tânărul fotbalist a reușit să debuteze pentru selecționata U17 a Moldovei, dar a evoluat și pentru echipele U16 și U15 ale țării noastre. În fiecare an, Daniele vine în Moldova pentru a-și vizita buneii, dar nici în această perioadă nu stă departe de fotbal. În vacanță, acesta se antrenează la CSCT Buiucani. 

 

Daniele Grosu are un obiectiv: să ajungă cât mai sus în fotbalul italian, cu care are o relație strânsă. Juniorul visează să semneze cu un club din Seria A, iar pentru asta muncește încontinuu și se sacrifică totalmente sportului rege – fotbalului.

 

Idolul său este Andres Iniesta (fost jucător la FC Barcelona). „M-a impresionat prin felul de a dribla adversarii, dar și mai mult prin felul cum gândea în timpul meciului”, a mai adăugat Daniele pentru fmf.md.

 

foto: https://www.facebook.com/belarusff