• Поддержи национальную сборную

Proiectul UEFA Playmakers. Totalurile seminarelor de instruire

07 iul 2021 de Maria Teeşanu

Federația Moldovenească de Fotbal a lansat la inițiativa forului european, în colaborare cu Disney, proiectul UEFA Playmakers, dedicat fetelor cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani.

 

Coordonatorii acestui proiect au fost foarte receptivi la acest capitol și în decurs de 2 zile au desfășurat seminare de instruire, la care au participat în total 57 de antrenori de la 26 centre și asociații sportive din toate regiunile Republicii Moldova. Oferirea materialului didactic, prezentarea generală a proiectului și a sistemului unic de antrenament a inspirat și a motivat antrenorii de a implementa cât mai curând proiectul Playmakers în instituțiile de învățământ, școli și cluburi de fotbal feminin din Moldova.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16% conform raportului OMS.

Foto: Vadim CAFTANAT