• Поддержи национальную сборную

Ședință de lucru în cadrul proiectului Open Fun Football Schools

28 iun 2021 de Ion Buga

Luni, 28 iunie, la stadionul Zimbru a avut loc o ședință de lucru în cadrul proiectului Open Fun Football Schools. La întrunire au fost puse în discuție aspecte care vizează implementarea planului comun de acțiuni din cadrul programului special SSP (Sport – Școală – Poliție) în anul 2021.

 

La eveniment au participat Svetlana Patraş, coordonatorul proiectului OFFS în Moldova, Victor Mardari, asistent al coordonatorului proiectului, Ceban Natalia, inspector federal la fotbal feminin, Aliona Dragomirețcaia, șef al SSM al DOP al INSP a IGP, Natalia Gaidibadi, șef adjunct al direcției management strategic al IGP.

 

Programul special Sport + Școală + Poliție face parte din cadrul Proiectului Open Fun Football Schools (Școlile deschise de fotbal distractiv) și este implementat în țară noastră de către Federația Moldovenească în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliție din 2015, sub conducerea organizației neguvernamentale Cross Culture Project Association, din orașul Copenhaga, Danemarca. Sport + Școală + Poliție formează percepția de bază că măsurile eficiente de prevenire a criminalității nu sunt doar o chestiune a poliției.

 

Programul special SSP (Sport + Scoală + Poliție) îşi propune drept scop completarea şi îmbunătățirea inițiativelor şi a acțiunilor pentru copii şi tineret care se derulează separat de către poliție, sectorul școlar şi cluburile sportive. inițiativa SSP promovează apropierea eforturilor comune la nivel local de prevenire a criminalității juvenile, fiind orientată spre resocializarea copiilor delicvenți prin implicarea acestora în activități cultural-sportive.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. De-a lungul anilor 2006 - 2020, în proiectul OFFS au participat peste 85.000 de copii și 2.300 de antrenori de pe ambele maluri ale Nistrului. În afară de Moldova, proiectul CCPA/OFFS este implementat în alte 15 țări din Balcani, Orientul Apropiat şi Caucaz.

DOCUMENTE ANEXATE

Plan de acțiuni intre FMF si IGP pentru anul 2023