• Fii alături de Echipa Țării

Oleg Molceanov, la 50 de ani!

13 mai 2021 de Ion Buga

Managerul de dezvoltare regională al FMF și fostul arbitru FIFA, Oleg Molceanov, este omagiatul zilei de azi!

 

Oleg Molceanov a împlinit frumoasa vârsta de 50 de ani, iar cu acest prilej special Federaţia Moldovenească de Fotbal îi urează multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și mult succes în realizarea obiectivelor stabilite pentru prosperarea fotbalului moldovenesc!

 

La mulți ani!


Oleg Molceanov s-a născut pe 13 mai 1971 la Chișinău. 

 

În ultimii ani de facultate la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport decide să devină arbitru de fotbal. După absolvirea Școlii de arbitri, începe să deservească, ca asistent, meciurile Diviziei B și Diviziei A ale campionatului Moldovei la fotbal, iar din 2001 și cele din Divizia Națională. Un an mai târziu primește ecusonul FIFA. Pe arena internațională a activat până în 2015, perioadă în care a adunat zeci de partide în diferite competiții intercluburi sau ale echipelor naționale. După încheierea carierei de arbitru a activat câțiva ani și ca observator de arbitri FMF. Tot din 2015 este instructor în cadrul Școlii de Arbitri. Totodată, a participat la multe acțiuni de instruire a tinerilor specialiști în domeniu în cadrul cursurilor UEFA CORE.


O altă etapă importantă din viața lui Oleg Molceanov este legată de Federația Moldovenească de Fotbal. În 2007 își începe activitatea în cadrul forului național. Timp de 9 ani a fost responsabil de dezvoltarea fotbalului pentru copii și juniori în cadrul Departamentului Tehnic, având un aport esențial la organizarea cu succes a diferitor competiții la nivel național (turneele Viitorul, Elite Clubs ș.a) sau a altor acțiuni educaționale teoretice și practice pentru antrenori (Programul NOI, Școala Voluntarilor Pro-Fotbal, seminare Grassroots ș.a).

 

În 2015, odată cu deschiderea oficiilor regionale ale FMF, este numit în calitate de manager de dezvoltare regională, fiind responsabil de implementarea diferitor proiecte pentru copii și juniori, grassroots în localitățile țării.

 

Din 2019 este delegat FMF și UEFA, având în palmares meciuri în grupele Ligii Campionilor sau Ligii Europei. De asemenea, este membru al Comitetului Grassroots al UEFA.