• Поддержи национальную сборную

Un nou acord de colaborare în cadrul proiectului Open Fun Football Schools

28 apr 2021 de Ion Buga

Federația Moldovenească de Fotbal și organizația neguvernamentală Cross Cultures Project Association din Danemarca au semnat un nou acord de cooperare cu privire la implementarea proiectului internațional „Open Fun Football Schools” pentru perioada 2021 - 2023.

 

În cadrul acestei colaborări, FMF va primi suport din partea Guvernului Suediei pentru a atinge obiectivul primordial al proiectului CCPA/Open Fun Football Schools și anume contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile, care înlesnesc coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

 

Activitatea de bază a CCPA este proiectul internațional Open Fun Football Schools (Școala deschisă de fotbal distractiv) pentru fete și băieți cu vârsta cuprinsă între 6 – 11 ani. Acest proiect umanitar presupune practicarea jocurilor vesele și implementarea conceptului pedagogic al fotbalului distractiv „Fun – Football - Concept” drept un mijloc eficient de promovare al procesului democratic, păcii, stabilității, coeziunii sociale, stabilirii relațiilor de prietenie şi a colaborării sportive. Totodată, conceptul este un mijloc de promovare a fotbalului de bază şi a principiilor fundamentale ale „sportului pentru toți”.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră din anul 2006. De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste 85.000 de copii și 2.300 de antrenori din toate regiunile de pe ambele maluri ale Nistrului. 

 

Începând cu anul 2009, CCPA / Open Fun Football Schools Moldova este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.

 

Totodată, FMF continuă colaborarea cu partenerii strategici în cadrul proiectului internațional CCPA/Open Fun Football Schools:

 

- Terre des Hommes Moldova
Acordul de colaborare între Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) si Reprezentanța din Republica Moldova a Fundației „Terre des hommes“ Lausanne – Elveția (Tdh Moldova), semnat pe data 21 aprilie 2019, cu privire la colaborarea în implementarea proiectelor și realizarea inițiativelor în domeniul protecției copilului.

 

- Inspectoratul General al Poliției 
Acordul de colaborare între Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) şi Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) întru consolidarea parteneriatului, orientat spre resocializarea copiilor delicvenţi prin intermediul metodelor educativ-sociale, semnat pe data de 15 mai 2015.

 

Cererile pentru participare în proiectul Open Fun Football Schools Moldova pot fi depuse până la data de 7 mai 2021.