• Support National Team

Dezvoltarea fotbalului de mase

07 apr 2021 de Ion Buga

Dezvoltarea fotbalului de mase (Grassroots) este una din cele 4 direcții prioritare ale noii politici FMF - ”Strategia 2020/24”. În acest context, forul fotbalistic susține și implementează mai multe proiecte menite să crească nivelul promovării fotbalului de amatori și îmbunătățirea organizării acestuia.

 

În același timp, Federația de fotbal și-a asumat mai multe responsabilități în acest domeniu, în special cea de instruire a antrenorilor. Acest lucru este necesar pentru a îmbunătăți calitatea jocului în domeniul fotbalului de mase și pentru a încuraja mai mulți oameni să practice ”sportul rege”. FMF își propune să crească numărul de antrenori calificați, care să activeze la nivel de fotbal de mase de la 770 la 2000 până în decembrie 2024.

 

Grassroots Coach Education este una din activitățile de bază în cadrul Departamentului Tehnic al FMF. Cu toate că anul 2020 a fost unul complicat din cauza pademiei COVID19, echipa FMF a depus eforturile necesare și a reușit formarea antrenorilor de nivel începător al proiectelor Școala Voluntarilor Pro-Fotbal, Fotbal în Școli, Fotbalul ne Unește, Instructori Grassroots. Anume aceste proiecte adună iubitori ai fotbalului cu capacități organizatorice, dar și cadre didactice care conduc lecții de sport în grădinițe și școli.

 

La aceste cursuri de formare, persoanele sunt inițiate în antrenorat, participând la lecții teoretice, workshopuri, teambuilding-uri, dar și ore practice. Astfel, antrenorii în devenire primesc cunoștintele necesare pentru a desfășura antrenamente de fotbal pentru copii.