• Поддержи национальную сборную

Proiectul „Fotbalul ne unește”, la Ialoveni

21 noi 2020 de Ion Buga
GALERIE

FMF, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, continuă să implementeze Proiectul-pilot ”Fotbalul ne unește”, care are ca scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu CES în societate. Noul proiect se va desfășura în 20 localități din 16 raioane ale țării, în perioada noiembrie-decembrie 2020. 
 

Orașul Ialoveni a devenit, astfel, a patra localitate care implementează acest proiect. Festivalul incluziv a fost desfășurat la grădinița Regina Maria, unde au participat 20 copii cu și fără cerințe educaționle speciale. Micuții au fost ghidați de către educatorii lor, folosind elementele de bază ale fotbalului pentru a face cunostință cu sportul rege. La fel, ei au avut parte și de alte activități distractive, cântece și dansuri din programul insituției.

 

Fiecare copil s-a ales cu dulciuri și un certificat de participare. De asemenea, grădinița Regina Maria a primit de la Federația Moldovenească de Fotbal și Special Olympics setul de inventar și echipament sportiv (5 mingi, plasă de mingi, 10 jaloane, scăriță de coordonare, fluier, pompă, 40 maiouri/40 plastroane, 2 maiouri polo). 

 

La eveniment au participat Evgheni Andronache, secretarul general al ARF Ialoveni, Tatiana Vrajmaș, directoarea grădiniței Regina Maria, Anatolie Cojocari, managerul proiectului "Fotbalul ne Unește". 

 

Toate evimentele din cadrul proiectului „Fotbalul ne unește” se desfășoară cu respectarea strictă a instrucțiunilor protocolului privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.