• Поддержи национальную сборную

Seminar în cadrul proiectului „NOI”

23 ian 2020 de Ion Buga
GALERIE

Oficiul Departamentului Tehnic al FMF de la stadionul Zimbru a fost gazda unui seminar din cadrul proiectului “NOI”, cu participarea antrenorilor selecționatelor naționale și regionale. Oaspetele evenimentului a fost expertul UEFA, Roger Meichtry, din Elveția. În cadrul vizitei de lucru în țara noastră, oficialul s-a familiarizat cu procesul de implementare a proiectului “NOI”.

 

În cadrul unor grupuri de lucru, tehnicienii au făcut un schimb de opinii despre scopurile și obiectivele proiectului pentru anul 2020, despre procesul de antrenament al tinerilor fotbaliști, problemele selecționatelor regionale.

 

Serghei Butelschi, director tehnic al FMF, a prezentat informații ample despre fotbalul de elită și despre Strategia de dezvoltare a FMF pentru anii 2020-2024.

 

Participanții la seminar au efectuat o vizită la Academia clubului Zimbru Chișinău,  unde au urmărit sesiunea de antrenament a echipei alcătuită din jucătorii născuți în anul 2005.

 

Proiectul „NOI”  este o strategie de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită din țara noastră. Scopul acestuia este descoperirea și formarea noilor talente în baza metodelor moderne de antrenament. În acest context, este elaborat un sistem de pregătire unic al copiilor și juniorilor în cadrul școlii de fotbal, cu recomandări pentru dezvoltarea complexă a jucătorului în conformitate cu caracteristicile de vârstă și metode de pregătire și organizare a jocului în echipe, având la bază conceptul stilului național de joc.