• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

UEFA a anulat turneele de dezvoltare pentru selecționatele U-16 și WU-16

26 oct 2020 de Ion Buga

Turneele UEFA de Dezvoltare pentru selecționatele de juniori și junioare U16, sezonul 2020/21, au fost anulate. Decizia luată de forul european vine în contexul situației epidimiologice din întreaga lume. 

 

Dezvoltarea fotbalului la nivel de juniori rămâne unul dintre punctele cheie ale filosofiei UEFA, dar în prezent trebuie acordată prioritate sănătății și siguranței, respectării reglementărilor și recomandărilor guvernamentale din fiecare țară.

 

Turneele de Dezvoltare oferă posibilitate jucătorilor tineri să obţină experienţă internațională de joc de cel mai înalt nivel. Decizia creării unor astfle de competiții cu participarea juniorilor a fost luată în toamna anului 2011, în cadrul unei ședințe de lucru, la solicitarea președinților și secretarilor generali de la asociațiile membre ale UEFA. În prezent, turneele de dezvoltare ale UEFA reprezintă și o bună etapă de pregătire pentru selecționatele de juniori în perspectiva participării la competițiile oficiale.


Țara noastră a găzduit pentru prima dată, în luna mai 2012, turneele internaționale sub egida UEFA cu participarea selecționatelor de juniori (U-16) și junioare (U-17) ale Moldovei, României, Ucrainei și Ungariei. Meciurile au avut loc Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă.