• Support National Team

Cursuri de formare pentru participanții proiectelor Grassroots FMF

16 oct 2020 de Ion Buga

Departamentul Tehnic al FMF organizează astăzi al doilea curs Refresh pentru beneficiarii proiectelor Grassroots. Prin intermediul platformei digitale Zoom, cei peste 60 de participanți din toate regiunile țării pun în discuție aspecte despre interacțiunea cu părinții în cadrul evenimentelor fotbalistice de masă.

 

Într-un mesaj video adresat participanților, președintele FMF, Leonid Oleincenco a subliniat încă odată importanța dezvoltării sustenabile a fotbalului de mase, a fotbalului pentru copii și juniori. ”Accentul pe copii” este deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal, care deja implementează cu succes obiectivele trasate, mai cu seamă proiectul de dezvoltare a fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal.

 

Lectorii cursului sunt instructorii Grassroots, Sergiu Ursul, Vitalie Jurat, Alexei Gheorghiu, Vitalie Lungu și coordonatorul proiectelor Grassroots FMF, Anatolie Cojocari .

 

Asemenea acțiuni vor mai avea loc și pe parcursul următoarelor săptămâni, în fiecare vineri, fiind abordate diferite teme: prezentările de care nu îți va fi rușine, logistica și organizarea seminarelor, competițiile și festivalurile Grassroots. Sunt așteptați să participe în total peste 100 de antrenori, insctructori, profesori implicați activ în proiecte Grassroots ale FMF, Școala Voluntarilor - PRO Fotbal, Fotbal în școli, Fotbalul ne unește ș.a.

 

Organizatorii au anunțat și un concurs, iar premiul mare - un tricou al Naționalei R.Moldova - va fi înmânat celui mai activ participant. La fel, câte o minge de fotbal va fi oferită pentru ceilalți 5 participanți care vor lua parte la fiecare din sesiuni.