• Support National Team

We play strong

Activități regionale în cadrul proiectului We Play Strong

09 oct 2020 de Ion Buga
GALERIE

Peste 300 de fete, cu vârste între 8 și 10 ani, au participat pe parcursul lunii septembrie la activitățile regionale ale proiectului  ”We Play Strong”, implementat de către Federația Moldovenească de Fotbal în cadrul Programului de Dezvoltare a Fotbalul Feminin susținut de UEFA pe parcursul anilor 2020–2021. Proiectul constă din jocuri în componență numerică redusă în formatul festivalurilor. 


De asemenea, fetițele care au făcut primii pași în fotbal au primit și echipament individual (maiou, șorți, jambiere și apărători), precum și inventar auxiliar (mingi de fotbal, bastoane și conuri). 

 

Obiectivele acestui proiectul sunt următoarele:
- Creșterea substanțială numărului de fete care practice fotbalul;
- Organizarea noi competiții pentru fete;
- Transformarea fotbalul feminin într-un sport pentru mase pe termen lung.

 

Din cauza că în Republica Moldova este declarată stare de urgență în sănătate publică, activitățile sunt organizate cu respectarea tuturor instrucțiunilor privind măsurile de prevenire a infecției COVID 19.

 

Până acum s-au înregistrat 32 de echipe noi formate din fete care nu au practicat fotbal până acum:

Clubul de Fotbal „Narta”, Clubul Sportiv de Fotbal „Anenii Noi” 2020, Clubul de Fotbal “Barabar-Congazcic”, Gimnaziul nr. 31 din mun. Chișinău, ARF Ungheni, Liceul Teoretic „Elada” s. Măcărești,  Fotbal Club ”Olimpia” Leova, Clubul de Fotbal Ceadîr-Lunga, ARF Basarabeasca, Fotbal Club Prut Leova, Fotbal Club „Rapid Ceadîr”, Clubul de Fotbal Cahul-2005, Fortuna Pleșeni, Școala Sportivă Taraclia, Gimnaziul P. Cazmalî, Veste Buna, ARF Vulcănești, ARF Ceadîr-Lunga, Gimnaziul Mihail Sadoveanu, Primăria Pleșeni, ARF Leova, ARF Soroca, Școala Sportivă pentru copii și juniori Glodeni, Academia “Viitorul”, Școala Sportivă Drochia.

 

Campania Împreună #WePlayStrong a fost lansată în Iunie 2017 și scopul pe termen lung a acesteia este de a promova fotbalul printre fete și de a transforma acest joc în sportul feminin de echipă numărul 1 în toate 55 de țări membre ale UEFA. Marea majoritate a asociațiilor naționale și cluburilor de fotbal susțin această mișcare prin distribuirea conținutului și organizarea mai multor evenimente.