• Поддержи национальную сборную

FMF și Naționala Moldovei susțin Săptămânile FootballPeople

09 oct 2020 de Dumitru Ciolacu

Săptămânile #FootballPeople este cea mai mare campanie globală care sărbătorește diversitatea și combate discriminarea în fotbal. Tradițional, Federația Moldovenească de Fotbal se alătură mișcării inițiate de FARE Network, iar în acest an evenimentele din cadrul campaniei se vor desfășura în perioada 8-22 octombrie și vor coincide cu meciurile din Liga Națiunilor UEFA. 

 

În acest an, sunt planificate evenimente în peste 60 de țări, cu participarea a circa 150 de mii de oameni. Săptămânile #FootballPeople sunt deschise tuturor celor pasionați de sportul-rege. Cluburile și asociațiile de fotbal, grupurile Grassroots, suporterii, minoritățile etnice, activiștii, școlile și ONG-urile joacă un rol important în eradicarea oricărui tip de discriminare în fotbal. 

 

Toți cei care participă la Săptămânile #FootballPeople sunt uniți în dragostea lor pentru joc și credința că fotbalul aparține tuturor și poate fi folosit pentru a face schimbări spre bine în societate. 

 

Participarea este simplă: între 8 și 22 octombrie organizează în localitatea ta activități care promovează diversitatea și combat discriminarea în fotbal, publicați pe paginile personale din rețelele de socializare poze și videoclipuri cu mesaje anti-rasiste.