• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Comunicat. FMF curăță fotbalul de meciuri trucate!

04 aug 2020 de Sandu Grecu

 

Federația Moldovenească de Fotbal continuă lupta cu un fenomen, care distruge fotbalul și destine în întreaga lume: meciurile trucate și pariurile ilegale. Astăzi, organele abilitate ale FMF au luat o decizie importantă în acest sens.  

 

Conform rapoartelor oficiale, inclusiv video, prezentate de UEFA, inclusiv UEFA-BFDS (SPORTRADAR), privind organizarea meciurilor trucate (match-fixing) și participarea la jocurile caselor de pariuri, Comitetul de Etică al FMF a constatat încălcarea prevederilor Statutelor FMF, UEFA, FIFA, a Regulamentelor FIFA, UEFA, FMF: Codul de Etică al FMF, Codul Disciplinar FMF ce țin de integritatea meciurilor și competițiilor sportive precum și de influențarea ilegala a rezultatelor meciurilor de către jucătorii echipei CSF «Speranța»:  

 

Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail

 

Astfel, în conformitate cu art. 12, 31, 59 din Codul Disciplinar FMF, art. 2, 5, 6, 7 din Codul de Etică al FMF, art. 3, 5, 17, 20, 22, 23 ale Regulamentul privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Etică al F.M.F.  

 

HOTĂRĂȘTE:

 

A interzice desfășurarea a orice tip de activitate fotbalistică pentru o perioadă de 1 (un) an pentru următorii jucători ai CSF Speranța:

Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail

 

A interzice accesul pe orice stadion din R. Moldova pentru următorii jucători ai CSF Speranța:

Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail

 

A avertiza CSF Speranța și a atenționa clubul că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.  

 

De asemenea, în conformitate cu articolele enunțate mai sus, Comitetul de Etică al FMF a decis:  

 

A avertiza FC Florești și a atenționa clubul că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre conform prevederilor Codului Disciplinar.  

 

Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data de 05 august 2020.  

 

Hotărârea Comitetului de Etica al FMF poate fi atacata cu apel la Comitetul de Apel al FMF in conformitate cu prevederile art.25 al Regulamentului privind organizarea si funcționarea Comitetului de Etica al FMF.

 

Federația Moldovenească de Fotbal vine cu un apel și cu o rugăminte către întreaga comunitate fotbalistică din țară, dar și către organele de drept din Republica Moldova:

 

Vă rugăm, stimați oameni ai legii, oameni de fotbal, dragi suporteri, să susțineți Federația în lupta aprigă cu cei care distrug fotbalul prin acțiuni de corupție legate de meciuri aranjate și pariuri ilegale.  

 

Numai împreună vom reuși să tratăm fotbalul moldovenesc de acest virus, care a împânzit întreaga lume, inclusiv comunitatea noastră fotbalistică.  

 

Împreună pentru un fotbal CURAT!