• Support National Team

Fotbal de Plajă (Naționale)

Moldova va deschide sezonul internațional la fotbal pe plajă!

09 iul 2020 de Ion Buga
GALERIE

 

Republica Moldova va fi gazda primei competiții majore internaționale la fotbal pe plajă după pauza cauzată de coronavirus. În cadrul unei ședințe online a grupului de lucru, forul mondial de profil a anunțat oficial că țara noastră va organiza în perioada 19-23 august curent meciurile din cadrul Euro Beach Soccer League, Divizia B. 

 

La competiția găzduită de noua arenă la fotbal pe plajă din Chișinău urmează să participe 16 selecționate, care vor fi repartizate în 4 grupe. Numărul echipelor deocamdată nu este confirmat. Câștigătoarele grupelor vor promova în eșalonul de elită (Divizia A).

 

În prezent, Federația Moldovenească de Fotbal se află în ultima etapă a lucrărilor de construcții la noul stadion de fotbal pe plajă din parcul ”La Izvor” al sectorului Buiucani, municipiul Chișinău. Până la sfârșitul lunii iulie planificăm să dăm în exploatare noua arenă sportivă 

a declarat directorul executiv al FMF, Adrian Ixari.

 

Arena va avea o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP și cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri. Aceasta va putea fi utilizată și de alte probe de sport, gen volei pe plajă sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-distractive. Sub tribune vor fi construite vestiare pentru 4 echipe și arbitri, birouri pentru observatorii de meciuri internaționale, și alte încăperi administrative necesare pentru organizarea meciurilor și competițiilor internaționale. Stadionul va fi gestionat de FMF în colaborare cu Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă.

Federația Internațională de Fotbal pe Plajă a mai anunțat și despre alte turnee importante care se vor desfășura până la finele anului. Euro Beach Soccer League, Divizia A, a fost programată la Figueira da Foz, Portugalia, între 1 și 6 septembrie. În paraelel, va avea loc și Cupa feminină de fotbal pe plajă, care va alinia la start opt echipe.

 

În ceea ce privește Euro Winners Cup, competițiile masculine și feminine vor avea loc la Nazare, Portugalia, în perioada 8-13 septembrie. Înregistrarea este deschisă tuturor echipelor europene.

 

Cupa Mondială FIFA la fotbal pe plajă 2021 va fi găzduită de orașul Moscova, turneul final urmând să se desfășoare anul viitor, în perioada 19-29 august pe stadionul Luzhniki din capitala Rusiei.