• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

FMF și MECC, în vizită de verificare a stadionului din Hîncești

11 iun 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

 

Secretarul de Stat, Ion Gheorghiu și președintele FMF, Leonid Oleinicenco au vizitat în seara zilei de miercuri, 10 iunie, stadionul din Hîncești. Arena a fost omologată pentru organizarea antrenamentelor echipei Petrocub-Hîncești de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, conform cererii prealabile și în urma semnării acordului de respectare a cerințelor impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.  

 

Atât Secretarul de Stat, cât și conducătorul forului fotbalistic au apreciat pozitiv calitatea respectării cerințelor CNESP de către persoanele responsabile din cadrul clubului Petrocub.

 

”Nu am nicio obiecție la gradul de pregătire al stadionului din Hîncești. Mai mult decât atât, sunt impresionat de seriozitatea cu care sunt respectate la Hîncești instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în centrele sportive”,  

a menționat Ion Gheorghiu.

 

”Astăzi a fost o zi importantă pentru noi, pentru că am reușit să discutăm despre mai multe aspecte ale reluării procesului fotbalistic în Republica Moldova. Profitând de ocazie am solicitat și opinia stafului tehnic al echipei Petrocub vizavi de startul campionatului național și al meciurilor din cadrul Cupei Moldovei Orange. Pentru FMF este importantă părerea cluburilor angrenate în competițiile interne”,

a declarat Leonid Oleinicenco.

 

Tot astăzi, în cadrul întrevederii dintre conducerea FMF și cea a Ministerului Educației s-a discutat despre posibilitatea reluării procesului de antrenament de către celelalte echipe, care evoluează în diviziile inferioare și despre acreditarea altor terenuri și baze sportive, care să găzduiască antrenamente și meciuri de fotbal. Termenii și condițiile acestui proces vor fi anunțate în timp util pe site-ul FMF.