• Поддержи национальную сборную

CCPA/OFFS Moldova. Lista centrelor OFFS care își vor desfășura activitatea în 2025

25 feb 2025 de Reporter FMF

La ședința de lucru în cadrul proiectului CCPA - Open Fun Football Schools Moldova au fost anunțate cele 12 centre OFFS care își vor desfășura activitatea anul acesta. Printre ele se numără: or.Anenii Noi, or.Ungheni, s.Brătușeni (r.Edineț), or.Comrat, or.Telenești, s.Milești Mici (r.Ialoveni), or. Taraclia, or.Camenca (UTA din stânga Nistrului), s.Doroțcaia (r.Dubăsari), or.Vulcănești, s.Avdarma (UTA Gagauzia), or. Ștefan Vodă.

 

 

Obiectivul general al proiectului este contribuirea la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, implicarea societății civile prin mecanisme intersectoriale de prevenire socială în Moldova, inclusiv în Transnistria și Găgăuzia.

 

Utilizarea inițiativei Școlii Deschise de Fotbal Distractiv (OFFS) drept catalizator pentru a contribui la: 

Promovarea unei culturi a păcii – reunirea oamenilor
Utilizarea OFFS ca mecanism de obținere a accesului la tinerii voluntari, copii și comunitățile locale și de mobilizare a acestora pentru a crea un numitor comun și relații pozitive între oameni dincolo de diviziunile etnice, sociale și politice, promovând astfel interacțiunea, coexistența pașnică, non-violența și „simțul coeziunii”.

 

Rețeaua intersectorială de prevenire socială (IPS)
Utilizarea inițiativei Open Fun Football Schools (OFFS) în Moldova ca platformă pentru dezvoltarea unei rețele intersectoriale de prevenire socială, care să elimine diviziunile sociale, concentrându-se asupra prevenirii sociale proactive. Aceste parteneriate vor dezvolta sisteme cuprinzătoare de sprijin prin colaborarea multisectorială și guvernanța participativă, aliniate la Consiliile de Siguranță Comunitară ale IGP pentru a proteja bunăstarea populațiilor vulnerabile și a comunităților locale.

 

Promovarea protecției copilului și a prevenirii sociale
Contribuirea la protecția copilului și la prevenirea socială în cadrul societății pentru a preveni sau reduce apariția dificultăților, problemelor sau riscurilor sociale înainte ca acestea să escaladeze în situații mai grave.

 

Responsabilizarea tinerilor
Utilizarea Cross Cultures Youth Leadership Education ca platformă de mobilizare a tinerilor - inclusiv a celor aflați în situații de probațiune, penitenciare și NEET - pentru a le oferi acestora rețele, competențe, instrumente și experiențe practice care să le permită să devină participanți activi ai comunității, modele de rol și actori pentru un viitor mai bun.

 

Oportunități pentru femei și fete
Utilizarea OFFS pentru crearea unei platforme care să ofere femeilor și fetelor șanse egale și acces la participarea în sport și în alte sfere sociale, pe baza dorințelor, aptitudinilor și competențelor lor individuale, și nu pe gen.

 

De la lansarea sa în 2006, proiectul a reunit peste 105.000 de copii2.900 de antrenori și 2.650 de tineri voluntari din toate regiunile țării, de pe ambele maluri ale Nistrului, contribuind la dezvoltarea societății prin promovarea valorilor fundamentale, inclusiv pacea, incluziunea socială și egalitatea de gen. Proiectul OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006.

 

Începând cu anul 2009, OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.