• Поддержи национальную сборную

De Ziua Mondială a Fotbalului

25 mai 2024 de Svetlana Tataru

Dragi iubitori ai fotbalului,

 

Astăzi, sărbătorim cu mândrie prima Zi Mondială a Fotbalului, eveniment stabilit de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru a marca 100 de ani de la primul turneu internațional oficial de fotbal, disputat în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1924. 

 

Fotbalul este mai mult decât un joc. Este un fenomen social care adună laolaltă oameni de toate vârstele și din toate colțurile țării. Anul trecut, rezultatele selecționatei noastre din preliminariile Euro au reprezentat un moment de mândrie națională și au reușit să unească o țară întreagă. Am fost cu toții martorii puterii „sportului rege” de a inspira toată Moldova să viseze și să rescrie istoria pe harta imaginară a fotbalului mondial. 

 

Ne exprimăm recunoștința către toți cei implicați în acest sport minunat - fanilor care-și susțin echipele preferate cu pasiune și devotament, arbitrilor care mențin spiritul de fair-play pe teren, jucătorilor care ne încântă cu abilitățile lor, și antrenorilor care îi ghidează și îi motivează pe aceștia. Mulțumim pentru dragostea și dedicarea voastră față de fotbal, care continuă să facă din acest sport unul atât de special și de unitar pentru țara noastră.

 

În această zi de sărbătoare, vă invităm să celebrăm fotbalul în tribunele stadionului Zimbru, unde începând cu ora 20:00, se va da lupta pentru Cupa Moldovei Moldtelecom între echipele Petrocub și Zimbru.

 

Cu recunoștință și respect,

Echipa FMF

foto: ONU