• Fii alături de Echipa Țării

Comitetul Executiv al UEFA a decis la şedinţa din 17 iunie 2011 de la Nyon, Elveţia, să acorde Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal şi Asociaţiei de Fotbal din Danemarca statut de membru cu 6 stele în cadrul Convenţiei UEFA pentru fotbalul în mase (UEFA Grassroots Charter). Această decizie importantă pentru fotbalul moldovenesc a fost luată de forul european ca urmare a dezvoltării nivelului fotbalului în mase în Republica Moldova.

FMF este acum una dintre 9 asociaţii naţionale de fotbal, care deţine statutul de membru cu 6 stele (nivel superior) printre cele 53, afiliate la UEFA.

Forul nostru fotbalistic a fost afiliat la Convenţia UEFA pentru fotbalul în mase pe 30 ianuarie 2008 la şedinta Comitetului Executiv al UEFA de la Zagreb, primind atunci statut de membru cu o stea. În 2010, FMF a devenit câştigătoarea concursului UEFA „Cel mai bun proiect din fotbalul în mase în Europa”.

În 2014, UEFA a implementat unele schimbări în privința UEFA Grassroots Charter. Mai multe detalii puteți afla accesând următoarele link-uri:

http://ru.uefa.org/football-development/technical/grassroots/news/newsid=2116350.html

http://www.uefa.org/football-development/technical/grassroots/news/newsid=2116335.html