• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal pe Plajă. Seminar Metodic pentru Arbitrii și Observatorii din LNFP

24 mai 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

În sala de conferințe a stadionului Zimbru din Capitală, a avut loc un seminar metodic dedicat arbitrilor și observatorilor de arbitri din Liga Națională la fotbal pe plajă. Evenimentul a fost organizat de Comitetul de Arbitri al FMF în colaborare cu Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova, având ca scop pregătirea eficientă a participanților pentru noul campionat național. 

 

În cadrul seminarului, au fost analizate prestațiile arbitrilor din meciurile Ligii Naționale și Cupei Moldovei la fotbal pe plajă. Fazele complicate din anumite meciuri au fost discutate cu atenție, pentru a îmbunătăți performanțele arbitrilor în viitoarele partide.

 

La eveniment au participat personalități importante din domeniu, inclusiv Iurie Bulgareanu, Secretar General al Federației de Fotbal pe Plajă, și arbitri FIFA la fotbal pe plajă, Oleg Cebotari și Petru Stoianov. De asemenea, au fost prezenți și alți arbitri naționali precum Victor Luchița, Oleg Stoianov, Daniil Cara, Vlad Stoianov, Andrei Cojocari, Valeriu Minciună, Sergiu Proca și Ruslan Bordan. Observatorii de arbitri care au luat parte la seminar au fost Valeriu Robu, Valerii Sorochin, Vasilii Carp, Valerii Pavlov, Vasilii Josan și Alexandr Crasniuc.

 

Acest seminar metodic reprezintă un pas important în pregătirea arbitrilor și observatorilor pentru a asigura desfășurarea corectă și profesionistă a meciurilor din cadrul campionatului național de fotbal pe plajă.