• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Nicolai Cebotari: Suntem pregătiți să luăm Cupa

23 mai 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

În pragul marelui eveniment al finalei Cupei Moldovei, am avut privilegiul de a sta de vorbă cu Nicolai Cebotari, goalkeeperul echipei FC Zimbru. Cu o serie de intervenții de excepție, Nicolai Cebotari a fost gardianul imperturbabil care a apărat cu succes poarta „galben-verzilor” de la loviturile puternice ale Sheriffului. În lumina acestor momente spectaculoase, am avut privilegiul de a discuta cu Nicolai despre drumul său și despre așteptările înaintea finalei Cupei Moldovei.

 

Întrebare: Bună ziua, Nicolai! Felicitări pentru calificarea în finala Cupei Moldovei! Cum te simți înaintea acestui meci?

Răspuns: Mersi pentru felicitări, mă simt bine că înainte de fiecare meci. Sunt plin de energie și determinare să dăm totul pe teren. Atmosfera din echipă este fantastică și suntem concentrați pe obiectivul nostru.

 

Întrebare: Succesul în primul rând constă în forța grupului pe care o aveți la moment. Cum descrii atmosfera din echipă?

Răspuns: Succesul nostru se datorează în mare măsură coeziunii din echipă. Avem o atmosferă excelentă și suntem foarte uniți. Staff-ul de antrenori a făcut o treabă excelentă, pregătind o echipă competitivă. Fiecare jucător știe exact ce are de făcut pe teren și depune efort maxim în fiecare zi.

 

Întrebare: Echipa este pregătită să lupte în fiecare meci pentru a obține rezultate pozitive. Care este secretul pregătirii voastre pentru aceste meciuri importante?

Răspuns: Da, suntem pregătiți să luptăm în fiecare meci. Ne concentrăm la maxim la antrenamente și avem o înțelegere clară a rolurilor noastre pe teren. Efortul depus în antrenamente se reflectă în rezultatele noastre.

 

Întrebare: Jucând pentru o echipă cu tradiție, cum simți responsabilitatea de a apăra poarta FC Zimbru?

Răspuns: Este o responsabilitate mare să joc pentru FC Zimbru, o echipă cu tradiție și suporteri extraordinari. Ne străduim să îi facem mândri pe suporteri în fiecare meci și să aducem bucurie în orașul nostru.

 

Întrebare: Ce părere ai despre adversarul vostru din finală, FC Petrocub, și cum te pregătești pentru acest meci?

Răspuns: Este un adversar puternic cu jucători de calitate și experiență. Mă pregătesc în mod normal ca pentru fiecare alt meci, concentrându-mă pe jocul nostru și pe contribuția mea în echipă.

 

Întrebare: Care a fost momentul cel mai memorabil din parcursul vostru în Cupa Moldovei până acum?

Răspuns: Semifinala cu Sheriff a fost un moment special și dificil. Cu toții ne-am dorit să ajungem în finală și am luptat din greu pentru asta.

 

Întrebare: Ce sfaturi ai pentru tinerii fotbaliști care își doresc să urmeze pașii tăi?

Răspuns: Mai am și eu de lucrat foarte mult până să pot da sfaturi, dar la sigur trebuie să muncească zi de zi și să depună efort maxim pentru a-și atinge obiectivele.

 

Întrebare: Cum crezi că va fi atmosfera la meci și ce așteptări ai de la suporteri?

Răspuns: Cred că va fi o atmosferă foarte frumoasă, și sperăm să îi facem fericiți pe suporterii noștri la sfârșitul meciului. Sperăm că tribunele vor fi pline și că vor veni în număr cât mai mare să ne susțină.

 

Reporter: Dacă vorbim despre Cupa Moldovei, ce înseamnă pentru tine să câștigi acest trofeu?

Răspuns: Dacă vorbim despre Cupa Moldovei, ar însemna primul trofeu pentru mine în Moldova. Ar fi un sentiment incredibil și vom depune efort maxim pentru a face acest vis realitate.

 

Finala Cupei Moldovei Moldtelecom, Petrocub - Zimbru, se va juca sâmbătă, 25 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Zimbru din capitală.  

foto: FC Zimbru